Anu Vares kutsub üles hukkunud õpetaja mälestust jäädvustama (7)

Viljandi Paalalinna kooli vilistlane, Kuressaares elav ja töötav Anu Vares tegi üleskutse jäädvustada hukkunud õpetaja Ene Sarapi mälestus nimelise stipendiumi näol, mida hakataks andma igal aastal ühele silmapaistvale saksa keele õpetajale.

“Kallid sõbrad, sõprade sõbrad, kooliõed ja -vennad, tuttavad, tuttavate tuttavad, hea Eesti!” kirjutas Vares esmaspäeva õhtul oma Facebooki seinal pärast traagilisest sündmusest kuuldud uudiseid. “Klassiruumis oma igapäevast tööd tehes hukkunud õpetaja Ene Sarapi surm ei saa jääda vaid üheks kurvaks ja meid kõiki šokeerinud sündmuseks, mille pikapeale unustame.”

Varese sõnul tundis ta õpetaja Ene Sarapit hästi, vaatamata sellele, et õppis inglise, mitte saksa keelt ning Sarap temale tunde ei andnud.

“Ta oli erakordselt tore, silmapaistev ja südamlik inimene, kellega pärast kooli lõpetamist tänaval trehvates alati kallistasin,” rääkis Vares Saarte Häälele. “Seepärast tundsin, et pean omalt poolt midagi tegema, et aidata õpetaja mälestust jäädvustada.”

Varese sõnul oli oma koolis toimunud tulistamisest kuulda hirmus. “Eriti kurb oli seetõttu, et see oli minu kool, kus ma kaksteist aastat õppisin,” lausus ta.

Oma postituses avaldas Vares lootust, et tema stipendiumiideed toetavad hukkunud õpetaja endised õpilased, kolleegid, Paalalinna kool, Viljandi linn, haridus- ja teadusministeerium, Eesti saksa keele õpetajate selts ning veel paljud head inimesed ja organisatsioonid.

“Palun jagage seda sõnumit ja leiame üheskoos võimaluse Õpetaja Ene mälestuse jäädvustamiseks,” kirjutas Vares.

Anu Varese sõnul on tal hea meel, et tema postitust on juba palju jagatud. “Olen saanud oma klassi- ja koolikaaslastelt tagasisidet, et see on väärt algatus,” lausus Anu Vares. Kes seda stipendiumi välja annaksid, on praegu veel vara rääkida, aga kui mu ideel on laiem kandepind, võiks stipendiumi välja anda näiteks Viljandi linn koostöös haridusministeeriumi ja saksa keele õpetajate seltsiga.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 617 korda, sh täna 1)