Sõdurpoistele 20 omakootud sokipaari (2)

SUUR PANUS: Nobe kuduja Laine Hiiuväin tõi toimetusse 20 paari omakootud sokke. Foto: Tambet Allik

SUUR PANUS: Nobe kuduja Laine Hiiuväin tõi toimetusse 20 paari omakootud sokke. Foto: Tambet Allik

Kuressaares elav Laine Hiiuväin annetas saarlastest ajateenijatele 20 paari kirjusid erineva mustriga omakootud sokke.

“No mis mul ikka teha on, ajaviiteks aga muudkui koon,” naeris lahke vanaproua, lisades, et sügistööd on tehtud ja nii on aega käsitööd teha. Laine sõnul on tal oma lastele sokid kootud ja nii otsustanud ta head teha ning sõdurpoistele soojad sokid tuua. 82-aastane Laine alustas kudumisega juba 12-aastaselt. Mustreid võtab ta oma sõnul mustriraamatust. Sokikampaanias on Laine kaasa löönud ka varem.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Raili Nõgu ütles sokikudujale, kel jagub südamesoojust nii paljude sõdurpoiste jaoks, suure tänu. “Nii suurt kogust ei ole varem korraga toodud, “ märkis Nõgu, kelle sõnul on 20 sokipaari suur panus. “Usun, et see innustab teisigi,” sõnas ta. Nõgu lisas samas, et kui näiteks ise kududa ei oska või ei jõua, siis võib ju kasutada hea tuttava abi, kel aega ja oskusi rohkem.

Saaremaa naiskodukaitsjad koos Kadi raadio ja Saarte Häälega kutsuvad juba kuuendat aastat kuduma ja kinkima meie oma saare ajateenijatele jõuluks sooje villaseid sokke. Sokke oodatakse hiljemalt 28. novembriks kogumispunktidesse, mis asuvad Kuressaares Väljaku tänav 5 (Kaitseliidu maleva staap) ja Tallinna tänav 9 (Saarte Hääle toimetus). Orissaares on kogumispunkt raamatukogu lugemissaalis ja Kirde poes, Salmel lasteaias. Leisis võib sokke viia vallamajja, Tornimäel koolimajja ning Valjalas nii vallamajja kui ka Valjala rahvamajas asuvasse noortekeskusse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 375 korda, sh täna 1)