Saarte Hääl käis Salme koolil külas (FOTOD) (3)

Foto: Ivika Laanet

Foto: Ivika Laanet

Eile külastasid Saarte Hääle ajakirjanikud Kertu Kalmus ja Ivika Laanet Salme põhikooli 8. klassi meediatundi, et rääkida, kuidas valmib maakonnaleht ja milline on ajakirjanike tavaline tööpäev.

Meediaõpetaja Merle Lepik ütles, et seekord oli neil veidi teistsugune meediatund kui tavaliselt. Lepik uuris ajakirjanikelt, kuidas suhelda pressiga, mis õigused inimesel seejuures on ja kuidas hoida ära pressi ebameeldivaks muutumist.

Samuti tunti huvi selle vastu, milline leht on Saarte Hääl, kas kollane või mitte, kuidas valmivad lehe uudised, milliseid preemiaid on leht saanud jne.

Küsimusele, millised on tema arvates heaks ajakirjanikuks saamise eeldused, vastas Uku Timm, et oskus suhelda ja sõnu seada. Viktoria Aljandi märkis, et pärast ajakirjanike külaskäiku teab ta nüüd, et inimesega on näost näkku parem rääkida kui arvutis. Sama kinnitas ka Asko Rüütel. Roosa-Angeelika Antonov tähendas, et tema arust on ajakirjanikutöö küll raske, aga see-eest üllas ja vahva.

Patrik Lember sai sellest erilisest meediatunnist teada, et kui ajakirjanik läheb loo tegemisel kohapeale, saab igatahes parema jutu. “Sa pead hoolikalt mõtlema, mida sa ütled, kuna nad panevad kõik kirja, mis nad kuulevad,” kinnitas ta, lisades, et ka Saarte Hääle leht oli päris huvitav. Reet Rüütel tõdes, et kokkuvõttes oli silmaringi arendav ja huvitavalt lõbus tund.

Meediatund, milles arutletakse meediaga seotud teemade üle, toimub Salme koolis kord nädalas esmaspäeviti. Põnevates meediatundides on õpilased võrrelnud näiteks seda, kuidas on kahe aasta jooksul muutunud õpilaste meediakasutus. Järge ootab reklaamiteema. Samuti on leidnud käsitlemist, kuidas kirjutada uudist, millised on ühe korrektse uudise põhiküsimused jms.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 709 korda, sh täna 1)