Mõmmi või relv

Eile oli rahvusvaheline kaisukarupäev. Ühtlasi läks eilne päev ajalukku sellega, et toimus esimene surmaga lõppenud koolitulistamine Eestis.

Viimastel aastatel püütakse juba lasteaiast saadik arendada lastes sallivust oma kaaslaste vastu ja vähendada vägivallailminguid, kasutades väikeste abilistena lillasid kaisukarusid. Salme kool astus sammu edasi ja kaisukarudega tuli eile kooli kogu koolipere.

Huvijuhi esmapilgul naljakas-armas algatus sai aga hoopis uue värvingu, kui pärastlõunal ilmusid ajalehtede veebiväljaannetes teated Viljandi koolitulistamisest.

Mis ajendas Paalalinna kooli üheksanda klassi poissi oma saksa keele õpetajat tulistama esimesel päeval pärast koolivaheaja lõppu? Ehk selgub see poisi ütlustest.

Üheksanda klassi õpilased pole enam lasteaialapsed. Kevadel ootab neid ees esimene valik elus. Kas jätkata õpinguid gümnaasiumis või minna ametikooli elukutset omandama? Klassitulistajat ootab aga ees kinnipidamisasutus. Mis toimus selle noormehe peas laupäeval, pühapäeval või esmaspäeva ennelõunal? Miks võttis ta kooli kaasa relva? Kuidas ta selle hankis?

Nende küsimustega tulnuks tegeleda aga juba varem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 153 korda, sh täna 1)