Kaardilugeja Alain Sivous võitis rallis hõbemedali (1)

Valjala mees Alain Sivous võitis kaardilugejana koos Henri Frankega Eesti autoralli meistrivõistlustel klassis E9 hõbemedali. Sivous naudib koostööd Frankega ja tahab ka meistritiitlit.

Suzuki Balenoga sõitvat rallipaari Henri Franke – Alain Sivous edestasid vaid Lada VFTS-il kihutavad Rainer Meus ja Kaupo Vara. Alain Sivousi hinnangul ei ole võidetud hõbemedal siiski maksimum, milleks nad võimelised on, ja hooaja eesmärgiks oli seatud Eesti meistritiitel E9-klassis.

“Kuna autol oli hooaja alguses mootoris “kala sees”, siis ei saanud me kiirust üles. Kui saime selle “kala” kätte, ei pidanud meil poolteljed vastu ning Lätis otsustas keps “loodust vaatama tulla” ja nii kaotasime väga hea võistlusmootori,” loetles kaardilugeja mitmeid ebaõnnestumisi, lisades, et viimased kaks rallit sõideti põhimõtteliselt tänavamootoriga.

Alain Sivous on koos Henri Frankega sõitnud kolm aastat, debüüt tehti Saaremaa rallil 2012. aastal ja sellest ajast sõidetaksegi koos. Kokku saadi internetisaidi www.rally.ee kaudu.

“Kui me Taavi Piipuuga auto müümise tõttu sõitmise lõpetasime, siis otsustasin, et ei tahaks päris sellest hobist loobuda ja panin www.rally.ee saidile kuulutuse, et sooviksin Saaremaa rallil kaarti lugeda,” rääkis Sivous. “Eks neid pakkumisi tuli mitmeid, aga Henriga saime kuidagi hästi kohe jutu peale ja nii need asjad liikuma hakkasid. Kuna auto oli uus, siis ei olnud ka kogu varustust kohe olemas ning nii sai tuttavatelt puuduolevad asjad laenatud, ja olimegi rajal. Rallil asjad sujusid, Henri tegi ettepaneku koos edasi võistelda ja nii me sõidamegi.”

Alain Sivous tõdes, et kindlasti oleks võimalus teha ka puhas Saaremaa ekipaaž, aga kuna Henri Frankega klapib tal hästi, siis ei ole mõtet koostööst loobuda.

“Meie eesmärgid on sõita tervena lõpuni, olla kiired ja võtta poodiumil kõige kõrgem koht,” lausus kaardilugeja. “Tulevikus proovime kindlasti ära ka rallisõidu nelikveolisel võistlusautol, mis on meil alles ehitamisel.”

Sivous märkis, et ralliautos juhi kohal olemise mõtted on tal lapsest peale olnud ja on siiani. Ent kuna tal pole sellist vaba raha, mille eest endale võistlusmasin soetada või ehitada, siis on see asi ainult mõtteks jäänud. “Aga kunagi teen ma selle teoks ikka,” on ta enesekindel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 477 korda, sh täna 1)