Kuressaare võib saada endale sõpruslinna Jaapanis (2)

Hiljuti Kuressaaret väisanud Jaapani suursaadik Tetsuro Kai pakkus muu hulgas siinsele linnavalitsusele välja, et mõni Jaapani linn võiks Kuressaarega luua lähemad sõprussuhted.

“Tõepoolest, üks teema, mis tõstatus, oli, et võiks mõelda sõprussuhete loomise peale mõne Jaapani linna ja Kuressaare vahel,” nentis linnapea Hannes Hanso.

Mingeid konkreetseid otsuseid ses osas seni siiski vastu võetud pole. Linnapea kinnitusel kohtutakse jaapanlastega sel teemal aga kindlasti veel, uurimaks, mis mõtted neil sõpruslinna osas täpsemalt on. Seni pole jaapanlased konkreetset linna nimetanud.

Linnapea sõnutsi pole selliseid asju niisama nalja pärast mõtet otsustada ja teoks teha. “Mõtet on teha siis, kui on olemas mingi ühine nimetaja, ühised teemad, kas ettevõtlus- või turismialased, võib-olla ka keskkonnaalased,” ütles Hanso.

Näiteks pakkunud jaapanlastele väga suurt huvi see, mida Kuressaares tehakse väikelaevaehituse kompetentsikeskuses. “Jää, laevad jne – võib-olla on võimalik sel teemal midagi ühist leida, näiteks, kuidas projekteerida, ehitada jäätingimustesse sobivaid laevu,” arutles Hanso.

Ta nentis, et Aasias asub kaks kolmest maailma suuremast majandusjõust – Hiina ja Jaapan. “Kui räägime uutest turgudest meie ettevõtjate jaoks, siis peame kindlasti leidma aega nende riikidega tegelemiseks,” märkis ta. Üks asi, milles siiski kokku lepiti, oli see, et tuleval aastal võiks Kuressaares korraldada Jaapani kultuuri nädala.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 257 korda, sh täna 1)