Eriüksus vahistas kurjategijad parvlaeva reisijate ruumis (81)

Foto: Raul Vinni

Foto: Raul Vinni

Tosin eriüksuse politseinikku pidas neljapäeva õhtul parvlaeva Saaremaa reisijate salongis kinni kaks mõrvakatses kahtlustatavat meest, kellest üks, Saaremaa elanik, murti maha otse laste mängunurga põrandale.

“Mõni minut enne Kuivastusse jõudmist imbus suurde söögisaali tosinajagu erariietes märulipolitseinikke ja nad surusid kaks meest näoli põrandale,” kirjeldas anonüümsust palunud reisija.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro teatel pidasid Põhja prefektuuri kriminaalbüroo politseinikud koos politsei eriüksusega Virtsu–Kuivastu parvlaeval kinni kaks meest, kes varjasid end politsei eest ning keda kahtlustatakse piinaval või julmal viisil toime pandud mõrvakatses.

“Meil on siiralt kahju, et jõulist kinnipidamist pidid pealt nägema laeval olnud reisijad, ka lapsed. Pidime kinnipidamise otsust vastu võttes valima halbadest valikutest parima,” ütles Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Leho Laur. “Kinnipidamise edasilükkamine oleks tähendanud suuremat ohtu.”
Saarte Häälele teadaolevalt oli vähemalt üks meestest saarlane. Ta istus enne kinnipidamist reisijate salongis laste mängunurga vastas, valvates oma last, ja hakkas viiele eriüksuslasele kinnipidamisel kõvasti vastu.

“Ta lebas laste mängunurgas, nägu verine,” ütles mõne meetri kauguselt vahistamist pealt näinud reisija.

“Miks issi ära viidi?” küsis vahistatud saarlase mõneaastane tütar pärast isa käeraudadesse panemist. Teise mehe kinnipidamine läks politseinikel ladusamalt ja võttis aega vaid mõni sekund, siiski jooksis ka temal nina verd.

Pärast meeste äraviimist palusid politseinikud kaasa tulla ka ühe kinnipeetu elukaaslasel ja lapsel. Kinnipeetu autotekile jäetud auto sõidutasid politseinikud Kuivastus laevalt maha. Politsei sõitis nelja tumeda autoga laevalt maha ja kohe uuesti peale, et Virtsu naasta.

Põhja ringkonnaprokuratuur taotles eile kohtult mõlema mehe vahi alla võtmist. Prokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ütles Postimehele, et kahtlustuse kohaselt panid kinnipeetud mehed kuriteo toime tänavu suvel Tallinnas. Varem on sama kriminaalmenetluse raames kahtlustatavana kinni peetud ja vahi alla võetud üks mees.

Prokuratuur ei kommenteerinud, kas kinnipeetuid on ka varem mõne kuriteo eest karistatud. Kehtivaid karistusi neil ei ole.

Vahistamist pealt näinud Postimehe ajakirjanik Risto Berendson ütles, et nii tema kui teised reisijad olid nähtust väga ehmunud. Ta arvas algul, et tegemist on omakohtu või arveteõiendamisega, sest erariides politseinikud nägid välja nagu tavalised reisijad, joped seljas ja läkiläkid peas.

Üks pealtnägija märkis siiski, et tagantjärele mõeldes oli saali sisenenud politseinike olekus siiski midagi sarnast. “Sellised noored poisid lühikese soenguga, jope seljas. Üks istus palmi alla ja jälgis saali,” kirjeldas naine. Tema sõnul toimus kogu operatsioon vaikides. Alles pärast kinnipeetavate mahasurumist ütlesid politseinikud korduvalt: “Käed selja peale!” ja näitasid politseimärki.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 5 287 korda, sh täna 1)