Pärsama hooldekodu hakatakse laiendama (1)

Leisi vald kavatseb laiendada Pärsama hooldekodu ja suurendada sealsete teenuste hulka.

“Oleme seda mõtet heietanud juba mitu aastat, kuna hooldekodu on juba ammu täis ja kohti on juurde vaja,” ütles Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep. Ehkki Pärsama hooldekodus on projekti järgi 23 kohta, elab majas praegu 28 inimest.

Laiendamisega saab hooldekodu vallavanema sõnul juurde kuni kümme voodikohta.

Mõtlep rääkis, et kui vahepeal oli plaan laiendada hooldekodu Pärsama lasteaia ruumidesse ning viia lasteaed üle Leisi, siis nüüd on sellest mõttest loobutud. “Lasteaia praegune asukoht on hea ja turvaline ning selle ärakolimine pole mõistlik,” tõdes vallavanem.

Pärsama hooldekodu juhataja Kaire Tiik ütles, et laienenud hooldekodust saab teenustemaja, kus piirkonna abivajajatele hakatakse pakkuma üld- ja avahooldusteenuseid. Piirkonna all mõeldakse tema sõnul mitte ainult Leisi valda, vaid ka näiteks Valjala ja Pihtla valda. Teenustemajas lisanduks ka uusi teenuseid, näiteks hooldusnõustamine kodus ja dementsete hooldus.

“Ilmselt hakkame vajadusel ka sooja toitu laiali kandma neile, kes suudavad kodus üksinda hakkama saada,” lisas Tiik.

Hooldekodu laienduse projekteerimine algab järgmisel aastal, ehitamise tähtaeg on praegu veel paika panemata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 541 korda, sh täna 1)