Ahelavarii Upa kolmnurgas oli vaid õppus (FOTOD)

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Eile kella kahe ajal päeval teatati, et Upa külas Upa–Tahula maanteelõigul on kokku põrganud sõiduauto ja mootorratas. Kohale saabunud kiirabibrigaad kutsus kohale päästjad ja politsei, sest vahepeal oli avariisse sattunud veel kolm sõiduautot. Neis oli kinni kiilunud kokku kümme kannatanut.

Sellise legendi järgi toimus eile päästeõppus, kuhu kaasati päästjad Kuressaare, Kihelkonna ja Orissaare päästekomandost. Õppuste peakorraldaja, Kuressaare operatiivkorrapidaja Rando Lindmäe sõnul kaasataks säärase õnnetuse korral kogu maakonna päästeressurss. “Vabatahtlikke me seekord ei kaasanud, sest praegu puuduvad neil vajalikud lõikevahendid. Ent kannatanuid mängivad lisaks politseinikele ka Salme vabatahtlikud,” täpsustas Lindmäe.

Viimati toimus liiklusõnnetusele reageerimise õppus päästjatele paar aastat tagasi. “Õppuste jaoks on nn Upa kolmnurk hea koht, sest siin saab liikluse valutult ümber korraldada. Viimati toimus siin päästeõppus 2002. aastal,” meenutas Lindmäe.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 606 korda, sh täna 1)