Saaremaa noor mangakunstnik säras Pärnus

Koostöös Jaapani animatsiooni filmifestivaliga JAFF ja animeklubiga Asashio korraldas Pärnu uue kunsti muuseum läinud nädalalõpul jaapani popkultuuri päevad, kus astus üles ka Saaremaa noor mangakunstnik Sander Tulk.

Pärnu Postimehe andmeil pakkuski just Tulgi töötuba koolinoortele erilist huvi. Sander Tulk tutvustas ja näitas animestiilis tegelaste kujutamist, eesmärk oli anda aimu üleüldisest animejoonistamise loogikast ja tutvustada viise, kuidas tegelasi ja karaktereid luua.

Sander Tulgi sõnul võlub teda anime ja manga juures see, et need stiilid võimaldavad väljendada absoluutselt kõike. Sandrile, kellele on lapsest saati meeldinud joonistada, tundus mangakunst loomulik hobi, sest telekanalid näitasid mingil perioodil palju jaapani multifilme.

Tulk on anime ja mangaga tegelnud neli ja pool aastat. Tema taiesed valmivad nii käsitööna – pliiatsit ja värve kasutades paberil – kui ka arvutis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 345 korda, sh täna 1)