Koome sõdurpoistele soojad sokid! (4)

Juba kuuendat aastat järjest kutsuvad Saaremaa naiskodukaitsjad koos Kadi raadio ja ajalehega Saarte Hääl kuduma ja kinkima meie oma saare ajateenijatele jõuluks sooje villaseid sokke.

“Sokid sõdurpoistele on väga soe ja armas ettevõtmine, mis kannab ka sõnumit, et kodusaar hoolib ja toetab,” ütles naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Raili Nõgu, lisades, et võimalusel võib kinkija soki sisse poetada ka mõne maiuspala, näiteks šokolaadi. “Siiras rõõm sõdurpoisi silmis on näidanud, et suutäis magusat on alati oodatud,” tähendas ta. Nõgu sõnul võiks sokikudumisel arvestada jalanumbriga 44–47.

Möödunud aastal saadi kokku 176 paari ja neist jagus kõikidele Saare maakonna ajateenijatele. Väiksemaid sokke viidi jõulude eel ka varjupaika Laurits. Kui palju sokke oleks tänavu vaja, on veel selgitamisel. Sokikudumise traditsiooni järjepidevuse võtmeks peab Raili Nõgu inimestele pakutud võimalust olla toeks oma kodusaare noortele, kes on meie jaoks olulised. “Jõuluajal on iga soe sõnum kodupaigast väga oodatud,” märkis ta.

Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitk lisas, et sõdurpoiste sokid loovad meeldiva ja eleva jõuluootusaja ka lehetoimetuses – on ju Tallinna tänav 9 asuv Saarte Hääle toimetus ka üks sokikogumispunkte. Kuressaares saab kuni 28. novembrini sokke viia ka Kaitseliidu staapi Väljaku tn 5.

Orissaares asuvad kogumispunktid raamatukogu lugemissaalis ja Kirde poes, Salmel lasteaias. Läbirääkimised käivad ka Leisiga, et sealgi oleks koht, kuhu saaks sokke viia. Infot saab telefonil 50 44 274 või e-posti aadressil kukuraili@gmail.com.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 341 korda, sh täna 1)