Ringkonnakohus ei kergendanud saarlase mõrvarite karistust

Tartu ringkonnakohus jättis eile muutmata Viru maakohtu selle aasta 20. mai otsuse 15-aastase Saaremaa tüdruku surmaga lõppenud Tamsalu mõrvajuhtumi kriminaalasjas.

Ringkonnakohus leidis, et maakohtu otsus on seaduslik ja põhjendatud ning sellele esitatud apellatsioonid jäävad rahuldamata.

Viru maakohtu maikuu otsusega tunnistati Natalja Tšitšerina (34) süüdi mõrvale kaasaitamises, sugulise kire vägivaldses rahuldamises, teiselt isikult vabaduse võtmises ja kehalises väärkohtlemises. Sulev Kets (53) tunnistati süüdi vägistamises, teiselt isikult vabaduse võtmises ja kehalises väärkohtlemises. Valeri (17) tunnistati süüdi mõrvas, teiselt isikult vabaduse võtmises ja kehalises väärkohtlemises.

Tšitšerinale mõisteti 16-aastane, Ketsile 14-aastane ja Valerile 9-aastane vangistus.

Maakohtu otsuse vaidlustasid ringkonnakohtus Natalja Tšitšerina ja tema kaitsja ning Sulev Ketsi kaitsja. Tšitšerina väitis oma apellatsioonis, et ta ei osalenud kuritegude toimepanemises ning tema kaitsja palus ringkonnakohtul oma kaitsealune mõrvale kaasaaitamises õigeks mõista. Ketsi kaitsja taotles oma kaitsealuse täielikku õigeksmõistmist või talle mõistetud karistuse kergendamist.

Eelmise aasta 22. märtsi hommikul leiti Tamsalu terviserajalt 15-aastase tüdruku surnukeha. Tapmises kahtlustatavatena peeti samal päeval kinni Valeri ja Tšitšerina, kes võeti järgmisel päeval kohtu loal vahi alla. 26. märtsil pidas politsei kinni kolmanda kahtlusaluse Sulev Ketsi, kes vahistati 28. märtsil.

Kohtumenetluse pooled saavad eilse ringkonnakohtu otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 319 korda, sh täna 1)