Koit Rander pälvis oma loodusfotodega peaauhinna

Koit Rander ja peaauhinna võitnud foto.

Koit Rander ja peaauhinna võitnud foto.

Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse korraldatud fotokonkursil “Märka mind” sai peaauhinna Orissaare vallast Tagaverelt pärit Koit Randeri foto “Pasknäär pesal”.

Tunnustuse pälvisid ka Koidu pildid “Sa ei märka mind” (esikoht oma vanuseklassis) ja “Hirvepull metsas”. Lisaks määras žürii toimekuse eripreemiaga tema pildile “Suur tükk ajab noka lõhki” ja klassikalise eripreemia pildile “Kõige kangem kukk”.

“Esialgu ei jõudnud mulle üldse kohale, et mu pilt parimaks tunnistati,” ütles Kuressaare ametikoolis väikelaevaehituse esimesel kursusel õppiv Koit. Ta lisas muiates, et ema Laura (Leidas – toim) oli palju õnnelikum kui ta ise.

“Seda võidupilti oli muidugi ka raske tabada,” märkis Koit, lisades, et pesitsusajal hoidub lind ju peitu.

Koit on samal konkursil varemgi osalenud ja ka auhinnalistele kohtadele tulnud. Huvi looduse pildistamise vastu tekkis noormehel tema oma sõnutsi tänu onule Tarmo Kuuderile.

Küsimusele, milliseid eeldusi heaks loodusfotograafiks saamine nõuab, vastas Koit, et kindlasti püsivust ja kannatlikkust. Ja muidugi tuleb aina pildistada ja pildistada, siis tulevad ka tulemused. Koidul on olnud neli fotonäitust, kolm neist Orissaare gümnaasiumis ja üks Tagavere seltsimajas.

Vapramäe-Vellavere-Vitipalu fotokonkurss toimus kaheksandat korda. Konkursi projektijuht Triinu Pertels ütles, et Koidu peapreemia pälvinud pilt vastas kõikidele konkursitingimustele ja on eriline. Konkursi žürii koosnes fotograafidest Arne Aderist ja Urmas Tartesest.

Pertelsi sõnul korraldatakse konkurssi eesmärgiga tabada looduses midagi erilist, mis omakorda paneks inimesi rohkem loodust ja selle eripära uurima. “See on loodusharidusliku aspektiga konkurss, mis aitab kaasa erinevas vanuses inimeste harimisele,” kinnitas Pertels. Ta lisas, et õpivad kõik – need, kes pildistavad, ja need, kes hiljem fotosid vaatavad ja lugu juurde loevad. “Meie konkursi üks tugevaid külgi ongi lood, mis hiljem näitustel ja ettekannetes edasi antakse,” rääkis Triinu Pertels.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 821 korda, sh täna 1)