Katoliku kirik avab geidele uksed

POOLDAB MUUDATUSI: Katoliku kiriku üks mõjuvõimsamaid vaimulikke, usukongregatsiooni prefekt kardinal Gerhard Müller arvab, et kiriku suhtumine homoseksuaalidesse peaks muutuma leebemaks. Foto: Wikimedia.org

POOLDAB MUUDATUSI: Katoliku kiriku üks mõjuvõimsamaid vaimulikke, usukongregatsiooni prefekt kardinal Gerhard Müller arvab, et kiriku suhtumine homoseksuaalidesse peaks muutuma leebemaks. Foto: Wikimedia.org

Sel nädalal kirjutas Itaalia üks juhtivaid päevalehti La Stampa Vatikanis praegu käivatest reformidest. Lehe andmetel esitati sinodile hiljuti kardinal Erdo koostatud dokument, milles käsitletakse suhtumist ebatraditsioonilise seksuaalse orientatsiooniga inimestesse.

Ajakirjanik Andrea Tornielli artiklis on öeldud, et Rooma katoliku kirik on muutmas oma suhtumist mitte ainult inimestesse, kes on abielu lahutanud ja seejärel uuest abiellunud, vaid ka geidesse. Vähemalt jõuti sellise tulemuseni oktoobri alguses sinodis toimunud abielu- ja perekonnateemaliste vaidluste käigus. Vastava dokumendi esitas piiskoppide kolleegiumile (sinodile) Ungari kardinal Peter Erdo.

“Homoseksuaalse orientatsiooniga inimestel on isikuomadusi, mis võivad kristlikule kogukonnale palju kasu tuua. Seepärast küsin ma teilt: kas me võime need inimesed oma rüppe võtta, tagades neile meie ühenduses vennaliku suhtumise?” tsiteerib itaalia ajaleht kardinal Erdo sinodis peetud ettekannet.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 382 korda, sh täna 1)