Kesklinnas tegutsesid tõmmud noamüüjad (6)

TÜÜTUD RUMEENLASED: Tõmmude meestega suhtlesid patrullpolitseinikud, kes selgitasid, et mehed ei tohiks oma tegevusega inimesi häirida. Foto: Tambet Allik

TÜÜTUD RUMEENLASED: Tõmmude meestega suhtlesid patrullpolitseinikud, kes selgitasid, et mehed ei tohiks oma tegevusega inimesi häirida. Foto: Tambet Allik

Kuressaare kesklinnas külvasid eile pärastlõunal segadust lõunamaise välimusega mehed, kes asutustesse ja poodidesse sisse kõndisid ja kaenla all olevast mapist nuge müüa pakkusid.

Saaremaa kunstistuudio galeristi Vaike Kivilo sõnul oli neid kaupmehi Lossi tänaval liikvel hordide kaupa. “Rääkisid mingis arusaamatus keeles ja olid väga aktiivsed. Kui Anne (stuudio omanik Anne Tootmaa – toim) kurja nägu tegi, lasid jalga,” kirjeldas ta.

Naabritelt kuulis ta, et alguses küsitud roosade “portselannugade” eest 50 eurot, kuid hiljem langenud hind 10 euro peale. Sama müügimeeste seltskond külastas ka Saaremaa Laevakompanii kontorit. Neid nähti Kuressaare turul, samuti jõudsid nad Saarte Hääle toimetusse. Toast tuppa tuiavad mehed õnnestus siiski toimetusest tänavale tagasi saata, kus nendega tegeles edasi vahepeal saabunud politseipatrull.

Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juht Matis Sikk ütles, et patrull reageeris väljakutsele, mis tehti keskväljakul asuvast kohvikust ja milles anti teada, et mehed pakkusid müüa kööginugade komplekti. “Patrull mehi kohvikust ei tabanud, kuid kirjeldusele vastavaid inimesi märgati kesklinnas,” rääkis Sikk.

Isikuandmete kontrollimisel selgus, et tegemist on Rumeenia kodanikega. Mehed väitsid, et nad on läbisõidul ja lahkuvad siit kohe. “Kinni neid ei peetud, sest selleks polnud alust,” nentis Sikk.

Politsei soovitab ka edaspidi igasugusest kahtlasest tegevusest neile kindlasti teada anda. “Kontrollime selliseid isikuid ja kui on alust, siis peame nad ka kinni. Näiliselt soodsatest käest kätte ostu-müügitehingutest tasuks hoiduda, sest sageli on sellise kauba päritolu teadmata ja kvaliteet kaheldav,” lausus patrullitalituse juht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 151 korda, sh täna 1)