Näitust väärt saarlastest estoonlased

ARMSAD ROLLID:  Saarlannast ooperilaulja Triin Ella peab end õnnelikuks, kuna on saanud üles astuda väga  erinevates rollides. Foto: Tambet Allik

ARMSAD ROLLID: Saarlannast ooperilaulja Triin Ella peab end õnnelikuks, kuna on saanud üles astuda väga erinevates rollides. Foto: Tambet Allik

Kuressaare spordikeskuse fua-jees avatud näitus “Saarlastelt estoonlastele” tutvustab vaatajatele kaheksat Saaremaalt pärit nimekat estoonlast.

Olari Viikholm, Andres Köster, Aare Saal, Ain Anger, Leili Tammel, Olga Lund, Triin Ella, Hendrik Krumm – igaühest neist nimekatest saarlastest on välja pandud fotod nende rollidest Estonia laval.

“Kui meie festivali nimi on “Estoonlastelt saarlastele”, siis sugugi vähem tähtis ei ole see panus, mis saarlased on estoonlastele andnud,” ütles rahvusooperi Estonia ooperijuht Mart Mikk. “Läbi ajaloo on kõigi Eesti maakondade peale tulnud kõige rohkem estoonlasi just Saaremaalt.”

Laulja Triin Ella sõnul oli eile avatud näitus talle rõõmus üllatus. “Uhke on olla saarlane ja uhke on olla saarlane Estonias,” arvas ta. Oma rollidest, millest näitusel fotod välja pandud, tõstis laulja esile Mõmmi-Mari osa Tõnis Kõrvitsa ja Heljo Männi muusikalis “Mõmmi jõuluaabits”.

“Mõmmi-Mari osa oli väga markantne selles mõttes, et kostüümi tõttu oli see roll väga soe ja nägin väga vähe,” meenutas ta. “Samas oli see roll mulle väga kallis – lastele teed etendust hoopis teise energiaga.”

Ka ahnet majapidajannat Leigh’ muusikalis “Mees La Manchast” polnud just lihtne kehastada – nimelt oli majapidajannal palju jalgu ja liikuda seetõttu üsna keeruline. “Kuigi kardinaalselt erinevad, on kõik need rollid mulle armsad,” kinnitas Triin Ella fotosid silmitsedes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 301 korda, sh täna 1)