Kalle Lasnal kindlat lemmikraamatut ei ole

LOEB KÕIKE: Kuivastus elav Kalle Lasn armastab lugeda nii kriminulle kui ka ajaloost ja poliitikast. Foto: Irina Mägi

LOEB KÕIKE: Kuivastus elav Kalle Lasn armastab lugeda nii kriminulle kui ka ajaloost ja poliitikast. Foto: Irina Mägi

“Kümmekond raamatut toon korraga raamatukogust ja siis panen öökapile järjekorda,” räägib Muhu vallas Kuivastu külas elav Kalle Lasn. Kõige peale sätib ta kriminullid, siis ajaloo- ja poliitikaraamatud ning kõige viimasena fantaasia- ja ulmekirjanduse.

“Kui ikka kriminull ja ajalooraamat kõrvuti on, võtan esiteks kriminulli,” muigab Kalle, kes peab end korralikuks lugejaks. Lõppu ta kriminullidel kohe kindlasti ette ära ei loe, ehkki see oleks põnev. Aga ennustada võib küll. “Mõnikord läheb täppi ka.”

Kalle ütleb, et kunagi luges ta Moskovskaja Pravdast sellist väidet Agatha Christie’ kohta, et kui raamatus on paaritu arv lehekülgi, siis on meesmõrvar, aga kui paarisarv , siis on tegemist naismõrvariga. “Aga seda küll ei tea, on see nüüd tõsi või mitte,” mügistab ta naerda.

Kalle loeb ka venekeelset kirjandust. Elukutselt laevamehaanik, on ta leiba teeninud nii paarkümmend aastat merd sõites kui ka hiljem aastaid Kuivastu-Virtsu sadamakaptenina. Ka praegu käib ta merel, nüüd kutselise kalurina.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 483 korda, sh täna 1)