FOTOD: Timmu Kõrge võitis Saaremaa ralli (2)

ralli_veeb_2_72

Kuigi kogu Saaremaa ralli võistlust kontrollinud Timmu Kõrge ja Erki Pints tegid viimasel Kaugatoma katsel spinni, õnnestus neil oma liidrikoht säilitada ja edestada Siim Plangi – Marek Sarapuud 11,4 ja Alexey Lukyanuk – Alexey Arnautovit 18,8 sekundiga.

„Viimasele katsele läksime võitu vormistama, aga sellest tuli see, et elasime üle kogu ralli jubedama olukorra,“ tunnistas Timmu Kõrge. „Tegime katse alguses täis hoo pealt spinni ja jumal tänatud, jäime tee peale ja mootor töötas edasi. Saime õnneks edasi panna, kuid ma arvan, et sel hetkel autos kõik elu seisis. Nüüd on ikka täitsa vaikus hinges sees.“

Reedel sõidetud kolme katsega liidriohjad haaranud Timmu Kõrge ja Erki Pints edestasid laupäeval viienda katse järel Alexey Lukyanuk – Alexey Arnautovit 5,6 ja Siim Plangi – Marek Sarapuud 8 sekundiga.

Alexey Lukyanuk nägi siiski veel võimalust Timmu Kõrget püüda, kuid venelane tõdes, et kõik sõltub sellest, kuidas ta ise ja kuidas peakonkurent sõidab. Järgnevalt saarlaste edu vaid suurenes ja enne viimast katset oli see juba 11,2 sekundit, Plangi – Sarapuu kaotasid 14,7 sekundit.

Viimase katse võitsid aga Plangi ja Sarapuu, saarlased said neljanda aja kaotades neile 3,3 sekundit. Rajalt välja sõitnud venelased said aga 10,9 sekundilise kaotusega hoopis kaheksanda koha. Kõrgele ja Pintsile tagas selline sündmuste käik aga ralli üldvõidu.

„Jumal tänatud,“ ohkas Timmu Kõrge. „Sain nüüd ka Saaremaa ralli võitjate väärikasse seltskonda. Sellest on üks Saaremaa poiss unistanud kuni mõistus ja silmad kandma hakkasid ja viimased 20 aastat on küll selle võidu nimel elatud.“

Timmu Kõrge tunnistas, et kuna teda peeti favoriidiks, siis tekitas võidukohustus talle lisapinged. „Meedia poolt oli nii palju kära tekitatud ja mõtlesin, et kui me nüüd ka seda ära ei vormista, siis pole muud teha, kui ujuda naabersaarele ja sinna peitu jääda,“ lausus rallipiloot.

Samas annab Timmu Kõrge sõnul võit neile indu juurde jätkata ja vahepeal kerkinud loobumismõtted on selleks korraks ära visatud. „Püüame omaltpoolt kõik teha, et saaksime jätkata,“ märkis ta.

„Eks me püüame nüüd Eestist väljapoole ka vaadata. Paneme programmi kokku ning hakkame vajalikke inimesi läbi käima. On kaks võimalust, kas sõita osaliselt MM etappe, kus oleks kolm reaalne, või teha viis ERC etappi, mis oleks miinimumprogramm.“

N4 klassis said Reiko Lempu – Andre Rahumeel kuuenda koha, kaotades esikoha saanud Siim Plangi – Marek Sarapuule 6.35,3.

Fotod Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 794 korda, sh täna 1)