Millal panna laps lasteaeda? (FOTOD) (3)

KÕIGE PISEMAD: Õpetajal on väga oluline roll väikelapse sulandumisel kollektiivi. Pihtla lasteaias on õpetaja Terje Looritsa juhendamisel mänguhoos Mia-Gret Jalakas, Markus Viin, Kristjan Reedik Kaju ja Raul Randmaa.  Foto: Tambet Allik

KÕIGE PISEMAD: Õpetajal on väga oluline roll väikelapse sulandumisel kollektiivi. Pihtla lasteaias on õpetaja Terje Looritsa juhendamisel mänguhoos Mia-Gret Jalakas, Markus Viin, Kristjan Reedik Kaju ja Raul Randmaa. Foto: Tambet Allik

See küsimus hakkab lapsevanemate peas mõlkuma juba võsukese esimestel elukuudel. Kui lasteaia valik sõltub enamasti kodu asukohast, siis tunduvalt keerulisem on leida vastus küsimusele, millal on õige aeg.

“No oled sa lapse juba lasteaia järjekorda pannud?” Seda küsimust hakkavad noored emad kuulma üsna kohe pärast lapse sündi.

Peas hakkabki keerlema küsimus, millal siis maimuke lasteaeda panna ja kuhu. Valikut saavad kaugemasse tulevikku edasi lükata vaid pered, kus tööl käiva lapsevanema palk võimaldab ilusasti hakkama saada, või need, kus vanavanemad ei ole tööga hõivatud, elavad lähedal ja on rõõmuga nõus oma aega pisipõnniga jagama. Isegi kui pere rahakott on keskmisest kopsakam ja jaksatakse palgata lapsehoidja, tekib ikkagi küsimus, millal siis oleks õige aeg last kollektiiviga harjutama hakata.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 146 korda, sh täna 1)