Väike võlur Mattias nägi trükivalgust

Väika võlur MattiasAjakirja Eesti Naine toimetajalt, aastaid Saarte Häälele kaastööd teinud Liis Auväärtilt ilmus debüütromaan “Väike võlur Mattias”.

“Tohutu rõõm ja ärevus on mu sees,” ütles Saaremaalt pärit Liis Auväärt. “Õppisin varakult lugema ja see on siiani üks mu lemmiktegevusi. Armastan lasteraamatuid! Oma 25 aastat olen unistanud, et äkki ükskord… Nüüd ongi see unistus täitunud – ebareaalne! Kogun julgust, et minna poodi vaatama, kas mu “Mattias” on seal uudiskirjanduse seas.”

Liisi sõnul ei osanud ta ise lõpuni ette kujutada, milline tema raamat trükituna välja näeb. “Nägin seda ju tükkhaaval: kaant, illustratsioone, lõpuks kujundusfaili,” rääkis autor.

Liisi sõnul on ta siiralt õnnelik, et raamatu illustreeris just Kadi Kurema. “Pakkusin kirjastusele välja, et nad saadaksid mu käsikirja Kadile lugeda, sest olen Kadiga ka varem kokku puutunud – temast kunagi loo kirjutanud – ja teadsin, et temagi armastab lasteraamatuid,” rääkis Liis Auväärt. “Ja kui Kadi siis mulle kirjutas, et talle käsikiri meeldis ja tal oleks heameel koos töötada, oli see minu jaoks nagu kiitus.”

Tänavu veebruaris hinnati Liis Auväärti käsikiri “Väike võlur Mattias” kirjastuse Tänapäev ja lasteajakirja Täheke konkursil “Minu esimene raamat” teise koha vääriliseks.

“Kuueaastane Mattias tahab väga saada võluriks. Aga kuidas võluriks saadakse? Muidugi heade tegude abil!” tutvustab kirjastus Tänapäev äsja raamatupoodidesse müügile jõudnud teost. “Kui Mattias leiab õuest kollase mängukaru, hakkab ta otsima tüdrukut, kes selle kaotanud oli. Otsingus löövad kaasa ka poisi uued tuttavad: öö valvur Alfred, kes elab riidekapis, ja pehmekäpaline koll, kes venitab öösel lapsi pikemaks. Nüüd on Mattiasel korraga kaks elu – kuueaastase poisi ja väikese võluri oma.”

Liisi sõnul tal järgmise raamatu käsikirja sahtlis veel ei ole, küll aga on peas üks mõte, mis võiks ehk kunagi kaante vahele jõuda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 544 korda, sh täna 1)