Roosi talu kutsub avastama häid maitseid (4)

Mõisaaegse aida varemetest on tänaseks üles ehitatud esinduslik ja hästi toimiv kompleks, kuhu kuulub avar söögisaal, köögiblokk ja teisele korrusele jäävad lambanahast esemete tootmisruumid.  Foto: Irina Mägi

Mõisaaegse aida varemetest on tänaseks üles ehitatud esinduslik ja hästi toimiv kompleks, kuhu kuulub avar söögisaal, köögiblokk ja teisele korrusele jäävad lambanahast esemete tootmisruumid.
Foto: Irina Mägi

“Oma meelest me ostsime päris toreda maja, aga ehituse käigus selgus, et ei ole siin laetalasid ja talupojad on omal ajal mõisnikul naha üle kõrvade tõmmanud ning ehitanud mõisa aida ilma vundamendita,” meenutab Kandla küla Roosi talu tänane perenaine ANNIKA VÄLI ühe suure töö algust.

Restorani avamine oli teadlik valik ja pikaajaline töö teostuse nimel kestis pea kolm aastat. Saaremaal on oluline teha midagi, mis annaks põhjust saarele jääda ja mis oleks huvitav ka siia tulnud külalisele. Teadlikkus toidu suhtes on viimasel ajal palju muutnud. Inimestele on oluline, mida nad söövad ja kust see tuleb. Vähem oluline ei ole ka emotsioon, mida söögikoht pakkuda saab.

“Pool meie karjast on karusnahalambad ja lihal ei olnud väljundit, seda oli nii keeruline turustada. Restoran saigi tehtud selleks, et oma toodangut väärindada. Nii lihtne see ongi.”

Lihtne ei olnud kindlasti mitte restoranihoone ülipõhjalik renoveerimine, ammugi ei ole lihtne söögikohta nii pidada, et see Saaremaa oludes ellu jääks. “Kui sa midagi teed, tahad, et oleks hästi tehtud. Et söök oleks hea ja atmosfäär kena.” Nii see ongi. Molekulaargastronoomia aeg hakkab läbi saama, mis tähendab, et tänapäeva kulinaaria ongi lihtsad ja looduslähedased maitsed. Sööma mahub korraga 70 inimest.

Edasi loe Oma Kodu sügisenumbrist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 826 korda, sh täna 1)