Linna tänavused kaunimad

2_3

Juba kolmekümne seitsmendat korda käis Kuressaare linna kodukaunistamise komitee kodulinna terase pilguga läbi ja pärast ilmselt pikki ja tuliseid vaidlusi jõuti otsuseni, millised neist paljudest kaunitest kodudest on tänavu tunnustamist väärt. Heakorra konkurss-ülevaatuse 230-eurose stipendiumi ja emailist majamärgi saavad:

  • Maivi ja Lembit Väli, Sinilille tn 9 pälvisid tänavu Kauni Kodu hõbemärgi tiitli ja emailist majamärgi 10-aastase kodukaunistamisalase tegevuse eest. Hooned ja õu moodustavad uuseramute piirkonnas harmoneeruva terviku. Lehtpõõsahekk jätab sümpaatse piirdena hea vaate mahedas roheluses eesõuele. Privaatsemal hoovialal asub istumisnurgake.
  • Kastani 18. Kauni Kodu kuldmärgi tiitel ja emailist majamärk 20-aastase kodukaunistamisalase tegevuse eest kuulub tänavu Krete Põderi ja Urve Nuumi töö resultaadile Kastani 18 kinnistul. Hoone ja perfektselt pügatud piirdehekk on omane piirkonna hoonestusperioodile. Aed teeb tänu erinevate okaspõõsavormide kasutamisele tegijale au ka talvel. Oskusliku kujunduse tulemusena mahutab õueala kõike vajalikku ja võimalikku: hea liigivalikuga filigraanselt hoolitsetud püsikupeenrad ja -grupid, maasika- ja kartulimaa, kasvuhoone, istumisnurgake.
  • Ingrid ja Mari Soima kodu Ravila 9. Kodukaunistamise komitee märgib oma otsuses, et kinnistu tänavapilt on piirkonda sobituv, hooned on piirdeaiaga ühtses stiilis. Tänavajoonelt on näha kiviktaimla ja põlisvahtrad, huvi ja silmailu lubav õueruum avaneb rohkem pererahvale. Ruumikas õueala mahutab nii uuenduskuuri läbi teinud endisaegseid deutsiapõõsaid ja õunapuid kui ka võrratuid püsikualasid ja köögiviljamaad. Lõbusa aktsendi on saanud kaevukaas.
  • AS-i Kuressaare Sanatoorium spaahotellid Meri ja Rüütli said parima heakorrastatud asutuse-ettevõtte tiitli ja emailist majamärgi. “Hea hooldusega avatud alad mõjuvad pargi ja rannaala sümpaatse täiendusena. Minimalistlikule kujundusele annavad aktsendi avaraid murualasid ilmestavad pargirooside read,” märgitakse otsuses.
  • Maret ja Jüri Pilteri kodu Kevade 37 . Hea hinnangu sai pilkupüüdev ühtses stiilis lahendatud hoonekompleks, mida ümbritseb sümpaatselt kujundatud ja pere vajadustele vastav õueruum. Sissesõiduteed ilmestab maitsekas kiviktaimla.
  • Kai Laanmetsa ja Renno Tammlehe kodu Koidu 40 “Moodne ja lihtsate joontega arhitektuurne lahendus, mis koos lihtsa aiakujundusega mõjub sümpaatse tervikuna,” öeldakse otsuses. “See on näide peaaegu hooldusvabast õueruumist, mida ilmestavad vaid puud ja põõsad muru taustal.”
  • Aasta kõige paremini heakorrastatud mitmekorteriline elamu asub Raja tn 1. KÜ esindaja on Tambet Kikas. Hoone fassaad on korrastatud, ridaelamu fassaadipool on ühtselt kujundatud rikkaliku kiviktaimla ja istutatud roosidega. Arvukad puud ja põõsad on hästi hooldatud ja hekid pügatud. Õue üks vaieldamatuid pärleid on kevadel õitsevad roosad robiiniad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 750 korda, sh täna 1)