Laulupoisid lõõritasid Valjalas ühises laagris

Foto: Helen Aasmaa

Foto: Helen Aasmaa

Reede õhtul ja laupäeval toimus Valjala põhikoolis Valjala poistekoori ja Saaremaa poistekoori ühine laululaager, mis tõi kokku 35 laulupoissi – 20 lauljat Saaremaa poistekoorist ja 15 Valjalast.

“Laager oli töine ja meeleolukas,” ütles Saaremaa poistekoori dirigent Veikko Lehto. Ta lisas, et kuna laagris saab õppida laule suurema seltskonnaga korraga ja igal häälerühmal on oma õpetaja, siis on töö lõbusam ja kasutegur suurem.

Tema sõnul õpiti seekord 2015. aasta 20. juunil toimuva Tartu rahvusvahelise poistekooride festivali repertuaari. Uusi laule õpiti kolm, lisaks kaks laulu mulluselt laulupeolt ja mõned jõululaulud.

Valjala poistekoori dirigent Helen Aasmaa kinnitas, et poisid olid tublid. “Laulud ei ole nii rasked ka kui suure peo omad,” märkis ta, lisades, et poisid ise jäid väga rahule. Ka Aasmaa rõhutas, et kahe koori ühislaager on poiste jaoks hoopis huvitavam.

Helen Aasmaa sõnul meeldib talle poistega töötada. “Eks nad teevad möllu, aga kui sa nad laulma saad ja neil laulud selged on, siis laulavad täiel rinnal ja mõnuga,” muigas Helen Aasmaa. Suurt tampi laulupoistel laagris sel korral peal ei olnud.

See, kas suvel ka Tartu peole minnakse, on Helen Aasmaa sõnul veel lahtine ja sõltub eeskätt rahalisest poolest.

Saaremaa poistekoor korraldab poolaasta jooksul tavaliselt kolm laululaagrit, järgmine toimub novembris. Lisaks Veikko Lehtole ja Helen Aasmaale õpetas poisse ka Saaremaa poistekoori teine dirigent Tiina Oks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 138 korda, sh täna 1)