Linna tammeparki ei tule (1)

Kuressaare linn projektis “Eesti 100 tamme” ei osale ja seetõttu ei tule Kuressaare linna ka tammeparki.

Linnavalitsuse pressiesindaja Geili Heinmaa ütles Saarte Häälele, et linnakeskkonda ei ole mõttekas niivõrd suurt tammikut rajada. “Mastaapse maa-ala leidmine, mis mahutaks sada täisjõus tamme, oleks problemaatiline,” lisas Heinmaa ja selgitas, et ühe tamme jaoks läheks vaja vähemalt 10 m2 suurust maalappi.

Nelja aasta pärast rajatava tammiku asukoht ei ole seega praegu veel kindlaks määratud. “Tammemets, mis koosneks sajast suurest puust, tuleb kõne alla pigem maapiirkondades ja see projekt ongi mõeldud ettevõtmisena maakonna tasandil,” märkis Heinmaa.

Projekt “Eesti 100 tamme” sai alguse eelmisel aastal ja selle eestvedaja on riigikantselei. Projekti eesmärk on 2018-ndal ehk Eesti Vabariigi sajandal juubeliaastal rajada igasse maakonda vähemalt üks tammik.

Tammikud peaks rajatama kohalike omavalitsuste ja koolide koostöös. Lisaks on võimalik projektist osa võtta ka kõigil teistel soovijatel, kes tõrudest tammetaimi kasvatavad. Täpsemat informatsiooni projekti ja tammede kasvatamise kohta leiab riigikantselei veebilehelt.

Saaremaal on oma soovist projektis osaleda teada andnud Saaremaa ühisgümnaasium ja Aste põhikool. Eelmisel aastal torgati tõrud ka mulda, kuid korralikke istikuid nendest paraku ei kasvanud. Nimetatud koolid projektist loobunud siiski ei ole ja proovivad sel aastal uuesti tõrudest istikuid kasvatada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 278 korda, sh täna 1)