SÜG juhatas õpetajate päeva sisse kommilaadaga (FOTOD)

VÕILEIB KOMMIDE VASTU: Füüsikaõpetaja Arne Loorpuu vahetab oma kalavõileiva peotäie kommide vastu. Alo Benno 7.a klassist on tehtud kaubaga rahul. Foto: Irina Mägi

VÕILEIB KOMMIDE VASTU: Füüsikaõpetaja Arne Loorpuu vahetab oma kalavõileiva peotäie kommide vastu. Alo Benno 7.a klassist on tehtud kaubaga rahul. Foto: Irina Mägi

Saaremaa ühisgümnaasiumis eilsel heategevuslaadal, mis oli sissejuhatus tänasele õpetajate päeva tähistamisele, sai kaupade ja teenuste eest maksta vaid kommidega.

Kuigi kalendri järgi on õpetajate päev alles pühapäeval, anti SÜG-is eile pärast tundide lõppu võim 24 tunniks üle abiturientidele, kes viivad täna ise läbi koolitunnid ja korraldavad koolielu. Õpetajaid ootavad ees mitmesugused tegevused. Kell 14 toimub aulas kontsert.

SÜG-i huvijuht Diana Õun ütles, et laadaga kogutud kommid annetatakse abivajajatele. “Kommi kingime oma abiturientidele, kelle käes on koolis võim. Enamik komme läheb Perekodule ja haigla lasteosakonnale. Eelmisel aastal viisime Kallemäe koolile ka. Kõik sõltub sellest, kui palju komme suudame kokku koguda,” rääkis Õun.

Kõige populaarsemaks osutus oma pika nimekirjaga loodusainete sektsioon. See oli ka mõistetav, sest kohapeal küpsetatavad pannkoogid levitasid magusat lõhna üle saali.

Direktor Viljar Aro joonistas vareseid. Õppealajuhataja Marek Schapel jagas kuue kommi eest süülunastussedeleid, mille ettenäitaja saab klaaritud ühe põhjuseta puudutud tunni. Selliseid sedeleid oli müügil piiratud koguses. Bioloogiaõpetaja Inge Vahter pakkus õpilastele võimalust ise tunnikontrolli küsimusi koostada.

Kohe sai otsa omavalmistatud õunamahl. Kiiresti müüdi maha ka raamatud. Saada oli nii lasteraamatuid, kohustuslikku kirjandust kui ka võõrkeelseid teoseid. “On ju hea saada endale väärt raamat vaid mõne kommi eest,” arvas Õun.

Füüsikaõpetaja Indrek Peil täpsustas, et õpetajate päeva üritustega alustasid nad tegelikult juba teisipäeval, kui vahetundide ajal toimusid vinüülidiskod. Siis kõlas kolmanda korruse koridoris 80-ndate aastate muusika originaalplaatidelt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 101 korda, sh täna 1)