Rattamaraton toob Saaremaale Eesti tipud ja hulgaliselt sõitjaid (3)

Laupäeval toimuvale Karujärve rattamaratonile tulevad võistlema Eesti tippratturid Tanel Kangert ja Rein Taaramäe. Oma sõiduvahendi peaks stardijoonele lükkama kokku 400 inimest.

“Eelmise aasta võitjal Tanel Kangertil on sellest võistlusest head mälestused ja ta küsis juba maailmameistrivõistlustel Riho Räime käest, kas maraton ka tänavu toimub, sest ta tahab osaleda,” rääkis rattamaratoni üks korraldajaid Simmo Kikkas. Tema sõnul võtab Eesti praegune esirattur Saaremaale kaasa ka oma konkurendi, sõbra ja klubikaaslase Astanast Rein Taaramäe.

Lisaks neile on nimekatest ratturitest stardis Silver Schultz, Markku Ainsalu ja Rene Mandri. Saarlastest peaks kõrges konkurentsis olema Karl-Patrick Lauk. “Tugevaid sõitjaid on kümmekond,” märkis Kikkas. “Meie rattaspordi tippe ei pea siia meelitama. Nende jaoks on see korralik hooaja lõpusõit ilusas sügisilmas ja kaunis looduses.”

Korraldajad ootavad starti koos lastesõitudes osalejatega 400 ratturit. Põhisõidu pikkus on 49 km ja matkasõidul 20 km. Oma Aafrika tuuri rattavormi tuleb realiseerima ka Kuressaare linnapea Hannes Hanso. Väga palju võistlejaid on mandrilt.

“Teeb rõõmu, et inimesed on hakanud meie võistlust hindama,” lausus Simmo Kikkas, lisades, et Karujärve kämpingus algav ja lõppev rada on jõukohane kõigile.

“Rajal on mägesid, metsavahelõike ja sõitmist mere ääres. Just sõidu esimeses pooles on ka lõike, mis nõuavad rohkem osavust, ja väiksemate oskustega ratturitel tuleb korraks ka sadulast maha tulla. Aga see on sellepärast, et ei tekiks suuri gruppe.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 451 korda, sh täna 1)