Esimene utsikas oo moast üle köin

Mihklipäe oo nüid seljataga ja siis piaks suised tüöd kõik ühtespool olema. Viljad ja tuhlid salves. Esimene utsikas oo koa moast üle köin. Ja akkab sie vidusepidamise aeg kenaste pihta jälle. Neh oogid nõnna ju. Kui siiamoani olli paljast üks üritus või sündmus teese otsas, siis nüid akkavad pissitassa nee viduseaa toimetamised asemele tulema.

Hellamaa külakeskus ja Muhu-Hellamaa maanaeste selts kutsuvad jälle iga neljabe õhta kellu viiest näputüöd tegema. Esimene kokkusoamise kord üle mitme kuu oo ühessandal. Selle õhta tahetse ristpistet tiha. Oma mustrime ja valmis näputüösid võiks seltsi võtta. Niipalju võiks viel ette ütelda, et järgmise nädala, siis kuieteistmendal, koaritse ja kedratse ja korrutatse. Siis võiks oma oki selgas seltsi vädada, kellel viel nõuke riistapuu olemas juhtub olema. Ja muidugid villakoarid koa. Kahekümne kolmandal punutse sukapaelu ja kolmekümnendal eegeldatse Muhu pitsi. Nõnna et tegemist jägub.

Kis tahab midagi täpsemalt tiada soaja, siis elistage Tiinale 45 00 006 või 51 63 773.

Ja koorilauljaid, endisi ja uusi koa, oodetse Liiva koolimajase jälle laulma, teisibe seitsmendal oktoobril kellu seitsmest. Nüid oogid suisest suurest laulupidust niipalju aega möödas just, et kõrid oo jõudn parasaste rooste minna. Taris akata teisi jälle tohterdama selle lauluga.

Ja ligemal aal akkab tegutsema viel üks uus taidlemise rink. Nõuke, kus köivad seltsis Muhu pärandi uvilised. Sial riagitse muhu kielt, lauldasse vanu muhu laulusid, mängitse ringmängu ja õpitse pisikest kannelt koa mängma. Kis oo nõukses ringis kampa löömisest uvitat, siis andke omast kümnendaks oktoobriks tiada kas meili piale muusik45@gmail.com või elistage 53 942 270.

Kui mineva laupa kupatati sii aututega kaudu soart rinki, siis tuleva laupa, neljandal oktoobril kukutse Koguvas tükkis mootorratastega kupatama. Peetse ää Muhu Trial 2014, mis oo üksiti Eesti meistrivõistluste neljas etapp. Nõnna et neid rattamehi ja kindlaste naisi koa tuleb kokku ikka igast Eestimaa nurgast. Nõukest asja tasub uurima minna küll. Ega siis sõuksi võiduaamisi, kus terve vabariigi võistlejad kokku oo tuln, ep peeta just iga päe mitte.

Vat sõuksed lood ja laulud. Olge siis munuksed ja oidke kindrud soojas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 122 korda, sh täna 1)