Korterihinnad on linnas kõikunud seinast seina (1)

Korterihinnad on linnas kõikunud seinast seinaViimase kümne aasta jooksul on Kuressaare kinnisvaraturul maaklerite andmeil tehtud enim tehinguid kahe- ja kolmetoaliste korteritega. Saarte Hääl uuris, mil moel on hinnakõver aastatel 2004–2014 kulgenud.

Kuna kogustatistika hulk on valitud perioodi arvestades tohutu, pidi nii mõnigi maakler tunnistama, et andmete kogumine andmebaasidest võtaks rohkem aega kui paar päeva. Appi saime arvude sortimisel staažika hindaja-maakleri Natalija Leiteni, kes praegu töötab Pindi Kinnisvaras. Just sel sügisel täitub tal maaklerina alustamisest kümme aastat ning erialasest huvist lähtuvalt on ta sellist statistikat kogunud täpselt sama kaua, kui on maaklerina töötanud.

Vaatluse alla võtsime 3-toaliste korterite ostu-müügitehingud Kuressaares. Seda perioodil 2004. aasta september kuni 2014. aasta september – täpselt 10 aastat.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 676 korda, sh täna 1)