Olümpiavõitja Gerd Kanter avas Lümandas jõusaali

UUES JÕUSAALIS  Olümpiavõitja Gerd Kanter (paremal) näitab kehalise kasvatuse õpetaja Urve Vakkerile õigeid kettaheitevõtteid. Pildile jäid veel spordimees Madis Kallas, õpetaja Reet Laht ning Karl-Alder Kuivjõgi 8. klassist ja direktor Liia Raun. Foto: Tõnu Veldre

UUES JÕUSAALIS Olümpiavõitja Gerd Kanter (paremal) näitab kehalise kasvatuse õpetaja Urve Vakkerile õigeid kettaheitevõtteid. Pildile jäid veel spordimees Madis Kallas, õpetaja Reet Laht ning Karl-Alder Kuivjõgi 8. klassist ja direktor Liia Raun. Foto: Tõnu Veldre

Eile avati Lümanda kultuurimajas jõusaal. Selle avamist toetasid Saarte koostöökogu, PRIA Leader-programm ja Saaremaa spordiliit.

“Natuke hakkame ikka koolitundides jõusaali kasutama, kuid algklassides peab juhendaja alati juures olema,” ütles Lümanda põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Urve Vakker.

Pärastlõunal kohtus Lümanda koolipere kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanteriga, kes oli tulnud jõusaali avamisele. Küsimusele, kuidas olümpiavõitja Lümandasse meelitati, vastas Vakker: “Meie kutsusime ja tema tuli.”

Kanter rääkis, et kuigi sündinud on ta Tallinnas, läks ta teise klassi Vana-Vigala algkoolis, mis sarnanes tema meelest vägagi Lümanda kooliga. Sporti on Gerd Kanter teinud kogu elu, kuid algul tahtis ta saada hoopis korvpalluriks ja unistas karjäärist NBA-s. Kettaheitega alustas ta alles kümnendas klassis, kui isa teda võistluse vaheaegadel juhendas. Gümnaasiumi lõpuklassis treenis ta ketast juba regulaarselt.

Kanter kinnitas õpilastele, et sport on tema elus oluline, kuid hariduse omandamine on samuti tähtis.

“Kuni üheksanda klassini lõpetasin kiituskirjaga ja käitumisega polnud mul samuti probleeme,” rääkis ta, soovitades noortel õppimine ja sporditegemine ühendada. Selleks tuleb oma aega mõistlikult planeerida.

Lümanda jõusaali hindas ta ilusaks ja korralikuks. Spordimehe arvates on seal treeningumasinaid piisavalt. “Kasutama peaks ringtreeningu meetodit. Teed ühte liigutust 20–30 korda järjest ja siis liigud edasi. Saal oleks siis ka grupitööks sobiv,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 624 korda, sh täna 1)