Seentest saab muudki head kui vaid kastet

SÜGISENE SEENEMETS:  Korvitäie seente korjamiseks kulus Maarja Saksakulmul vähem kui tund aega. Foto: Tõnu Veldre

SÜGISENE SEENEMETS: Korvitäie seente korjamiseks kulus Maarja Saksakulmul vähem kui tund aega. Foto: Tõnu Veldre

Seenekastet oskab teha ilmselt iga perenaine ja purk marineeritud seentega tuuakse lauale alles talvel. Seetõttu tekkis mõte teha seentest midagi sellist, mille varsti pärast metsast tulekut saaks lauale kanda. Palusin endale appi Kuressaare ametikoolis koka eriala lõpetanud ja ligi 5 aastat kokana töötanud Maarja Saksakulmu (25).

Pärast internetis tuhlates möödasaadetud unetut ööd pakkus Maarja välja seentega kanaliharulli kõrvitsapüreega. Selle tegemiseks kohendas ta ümber Raplamaal Ööbiku gastronoomiatalu pidava Ants Uustalu retsepti.

Seenerulli tegemiseks seadsime sammud kõigepealt metsa. Maarja tunnistas, et väga tugev ta seenetundmises pole. Korv sai siiski täis. Linnas põikasime poest läbi, sest lisaks metsast saadud seentele oli rulli tegemiseks vaja broileri rinnafileed, toorpeekonit, rõõska koort, võid, rohelist sibulat, sidrunit ja peterselli.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 539 korda, sh täna 1)