Seadusemuudatus keelustab taas avaliku alkoholijoomise (13)

Justiitsministeerium saatis kooskõlastusringile korrakaitseseaduse muutmise eelnõu, mis taaskeelustab avalikus kohas alkoholi joomise.

Eelnõus kavandatakse seletuskirja kohaselt keelata avalikus kohas alkoholi joomine, välja arvatud seaduses ja kohaliku omavalitsuse poolt avalike ürituste korda reguleerivates määrustes ja avalikus kohas alkoholi joomist lubavates üldkorraldustes määratud juhtudel.

Eelnõuga liigutakse enne tänavu 1. juulit kehtinud regulatsiooni taastamise suunas, mil avalikus kohas alkoholi joomine oli keelatud.

Eelnõu koostamisel on ministeerium arvestanud inimeste üldist negatiivset suhtumist alkoholi tarbimisse tänavatel, väljakutel, parkides ja poodide läheduses. Samuti on arvestatud, et häirimisel põhinev keeld ei ole mitme omavalitsuse hinnangul inimestele ega korrakaitseorganitele piisavalt arusaadav ning ilma lauskeeluta ei ole võimalik alkoholi tarbimist avalikes kohtades piirata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 352 korda, sh täna 1)