Nihatu külaplatsil jagub tegevust nii lastele kui täiskasvanuile

TAIMETARGAD: Vauri Priske, tagareas seltsi juhatuse liige Mart Kane, Eerika Thalheim, Amalie Kane, Liia Kaarlõp, Kersti Kaubi (külaseltsi juhatuse liige), tutvuvad Aivo Aadami korjatud metsa- ja aiataimedega. Foto: Irina Mägi

TAIMETARGAD: Vauri Priske, tagareas seltsi juhatuse liige Mart Kane, Eerika Thalheim, Amalie Kane, Liia Kaarlõp, Kersti Kaubi (külaseltsi juhatuse liige), tutvuvad Aivo Aadami korjatud metsa- ja aiataimedega. Foto: Irina Mägi

Nihatu külaselts tähistas oma ümmargust tähtpäeva lõikuskuu keskel meeleoluka perepäevaga külarahva ühistööna valminud külaplatsil. 10 aastat tagasi loodud Nihatu küla arengu seltsing seadiski endale põhieesmärgiks külaplatsi rajamise.

2009. aastal tegevust alustanud Nihatu külaselts peab ennast külaarengu seltsingu õigusjärglaseks. Aastatega on ühenduse liikmete arv tasapisi kasvanud, ulatudes praegu 21-ni.

Pisikese küla Soovere talu perenaine Urve Kaasik on nii külavanema kui ka seltsingu ja seltsi eestvedaja rollis olnud kõik need kümme aastat. Paljude kordaläinud ettevõtmiste hulgas teebki külaelu eestvedajale kõige suuremat heameelt ammugi korda saanud külaplats, mis valla heakorrakonkursil oma grupis 2010. aastal peaauhinna võitis.

Külaelanikud haarasid kohe pärast ühenduse loomist piltlikult öeldes härjal sarvist, asudes võsastunud ala 2005. aastaks planeeritud küla kokkutulekuks korrastama. Entusiastlikud talgulised kangutasid maa seest kive ja ladusid neist platsile piirdeaedu, meisterdasid pingid ja väikese lava, rajasid palliväljakud ja lastele mänguplatsid. Esimese suurema rajatisena valmis külakiik.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 422 korda, sh täna 1)