Näitus paadipõgenikest avati linnuses ettekandepäevaga

Eile räägiti Kuressaare linnuses Saaremaa inimkaotustest 1944. aasta sügisel. Seejärel avati Tove Papp Lindkvisti näitus «Sini Must Valge”. Ettekannetega esinesid nii ajaloolased kui ka inimesed, kes ise 1944. aasta põgenemistega lähedalt seotud on. Keskenduti nii põgenikele kui ka kodust vägisi lahkuma sunnitud sõrulastele.

Linnuses avatud näitus on Tove Papp Lindkvisti sõnul tema kunstiline tõlgendus sellest, mida ta mäletab paadipõgenikest hõimlaste kunagi räägitud lugudest. Tove Papp Lindkvist on põgenemistega seotud oma vanavanemate kaudu, kes põgenesid 1944. aastal Saaremaalt Gotlandile.

Saaremaa muuseumi kultuurharidustöö osakonna juhataja Raul Salumäe ütles, et avatud näitus on isikulugude ja mälestusesemete põhjal loodud kunstiline installatsioon.

Näitus on üleval kuni 26. oktoobrini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 137 korda, sh täna 1)