Pähklimetsa tee liiklusprobleemidele hakatakse üheskoos lahendust otsima (14)

Graafika: Liina Õun

Graafika: Liina Õun

Saare maavanema Kaido Kaasiku hinnangul tuleks Kudjape alevikus asuva Pähklimetsa tee liiklusprobleemidele leida koostöös parim tulemus.

Maavanem Kaasik ütles, et järelevalve tehtule pole enam otstarbekas, kuid ta jääb juba varem tema poolt väljaöeldud seisukoha juurde, et puidulaoplatsi rajamisel pidanuks algatama detailplaneeringu. See olnuks vajalik, kuna rajatise otstarve pole kooskõlas Kaarma valla üldplaneeringuga ning detailplaneering oleks taganud kõikidele osapooltele sobiva lahenduse.

Kaarma valda Praakli külla rajatud puidulaoplatsist said sinna viiva Pähklimetsa tee ääres elavad inimesed teada alles siis, kui plats oli valmis.

Elanikud ei ole rahul sellega, et teel suureneb metsaveoautode liiklus. Kuigi vald on arendajaga kompromissi leidnud ning teel piiratakse sõidukiirust ja ehitatakse välja tänavavalgustus, soovivad elanikud ka ajalise piirangu seadmist, mis välistaks puiduveo nädalavahetustel ja väljaspool tööaega.

Kaarma vallavalitsus lubas võimalikke piiranguid kaaluda ja teha otsus enne kasutusloa andmist. Kutsutakse kokku ka ümarlaud, kus kohalikud elanikud ning vallavalitsuse ja arendaja esindajad saavad neidsamu leevendavaid meetmeid arutada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 600 korda, sh täna 1)