Kõrkvere inimesed tahavad bussiga sõita ka nädalavahetusel (3)

Kõrkvere elanikud avaldasid Pöide vallavalitsusele saadetud kirjas oma rahulolematust 1. septembrist kehtima hakanud bussigraafiku suhtes.

Samal päeval saatis Pöide vallavanem Andres Hanso Saare maavalitsusele taotluse, milles palus taastada käigust ärajäänud bussiliinid tellimusliinidena.

Kõrkvere elanike koostatud kirjale kirjutas alla 34 kohalikku ja täpsemalt puudutab see nädalavahetuse bussigraafikuid. Nimelt häirib kohalikke elanikke, et laupäeva hommikul ei sõida buss enam Kõrkverre, isegi mitte tellimusel. Kirjas märgitakse veel, et Kõrkveret ei läbi enam ka pühapäevane liin 5212 (Kuressaare–Kuivastu). Liinide taastamise korral oleks inimesed valmis maksma ka kõrgemat piletihinda.

Kõrkvere elanik Helgi Ige, kes samuti kirjale allkirja andis, ütles, et inimesed, kellel endal autot pole, tahavad samuti liikuda. Ige sõnul kasutas temagi aeg-ajalt võimalust laupäeval või pühapäeval bussiga sõita. “Bussi pole, see on nagu mingi mahajäämine juba,” nentis Helgi Ige, “aga elu peab ju edasi minema.”

Samuti Kõrkveres elav Milja Laht ütles, et laupäevahommikust bussi kasutasid paljud, kes töö tõttu reede õhtul bussi peale ei jõudnud, samuti suvilaomanikud. “Palju sõitjaid pole muidugi olnud ja me saame sellest ka aru, aga kui inimene tahab liikuda, siis tellimusliin võiks ikka olla,” rääkis Laht.

Saare maavalitsuse ühistranspordi peaspetsialist Merike Sõrm ütles Saarte Häälele, et Pöide vallavanema taotlusega tegeletakse ja selle konkreetse juhtumi kohta ta veel midagi öelda ei saa.

Sõrm lisas aga, et otsus bussiliine kärpida ei tulnud kergekäeliselt. “Selleks oli ikkagi põhjus, st et reisijaid ei olnud, ja vaevalt, et see olukord 1. septembrist muutunud on,” selgitas Sõrm. “Kui tekib olukord, et kasutajad on olemas, siis võiks buss ju sõita.”

Pöide vallavanem Andres Hanso tunnistas, et palju neid inimesi pole, kes laupäeval bussiga sõidaksid, kuid see võimalus peab neile jääma. „Selleks me siin vallamajas olemegi, et inimeste eest seista,“ sõnas Hanso.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 350 korda, sh täna 1)