Saarte Liinid tähistas ümarat aastapäeva (1)

KESKUSTELU: Konverentsil astusid üles ka Kaido Kaasik ja Leisi vallaga tihedamalt seotud Erkki Raasuke. Foto: Raul Vinni

KESKUSTELU: Konverentsil astusid üles ka Kaido Kaasik ja Leisi vallaga tihedamalt seotud Erkki Raasuke. Foto: Raul Vinni

AS Saarte Liinid tähistas eile oma 20. aastapäeva konverentsiga, kus kõneldi laiemalt transpordivõrgustikust ja kitsamalt sadamate osast selles.

Nimekaid esinejaid oli pidupäevahõngulisel konverentsil mitmeid. Saaremaaga tihedalt seotud majandusekspert Erkki Raasuke arutles pikemalt teemal, kes üldse vajab riigi äriühinguid.

Raasuke märkis, et tulevikus võiks riiklikes äriühingutes olla tublisti vähem riiki ja rohkem äriühinguid. “Praeguste nõukogude ja juhatuse liikmete määramisel tuleks lähtuda heast juhtimistavast. Hetkel tuleb meil selles valdkonnas veel noa ja kahvliga sööma õppida,” leidis Raasuke.

Ent teemasid oli teisigi. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordivaldkonna esindaja, majanduspoliitika ekspert Eero Pärgmäe kõneles Eesti “sõlmest” Euroopa võrgus, AS-i Eesti Raudtee nõukogu esimees Raivo Vare lahkas Eesti sadamate võlusid ja valusid ning Sweco juhtivkonsultant, saarte- ja koostööekspert Ulf Johansson võttis teemaks sadamad maade servadel.

Saare maavanem Kaido Kaasik, kes esines konverentsil maakonna eksperdina, võttis jutu üles sünnipäevalapse enese teemal ja pajatas Saarte Liinidest Saare maakonnas. “Ei ole vaja vist mitu korda ütelda, et sadamad on saarte arengus ääretult olulised,” nentis Kaasik. Seda on nad olnud nii ajalooliselt kui on ka tulevikus. Kaasiku selja taga olnud kaardi andmeil on Saare maakonnas sadamaid üle 20. Saarte Liinide juhatuse esimees Villu Vatsfeld torkas seejuures vahele, et kui Eestis on umbes sada sadamat, siis viiendik neist asub tõesti Saare maakonnas. “Vähemalt milleski on saarlased säilitanud oma viikingiaegse hiilguse,” naeris ta.

Saarte Liinide üks eesmärk on maavanema sõnutsi olnud, et sadamad, mille kaudu peetakse olulisi ühendusi väikesadamatega, peaksid olema riigi käes. See andvat kindlustunde, et sadamaid kasutatakse eesmärgipäraselt. Saarte Liinid on Kaasiku sõnul 20 aasta jooksul Saare maakonnas oma toimetamistega kenasti hakkama saanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 402 korda, sh täna 1)