Saarepiigad noppisid kooliolümpialt kuus medalit

SAAREMAA ESINDUS: (Vasakult) Elena-Liis Lember, Kristin Rannaäär, Kairi Rakaselg, Eva Sagor, Lota Sagor ja Margarita Kula. Tagareas juhendajad Ingrid Paiste, Tiia Kütt ja Merle Kivi. Foto: erakogu

SAAREMAA ESINDUS: (Vasakult) Elena-Liis Lember, Kristin Rannaäär, Kairi Rakaselg, Eva Sagor, Lota Sagor ja Margarita Kula. Tagareas juhendajad Ingrid Paiste, Tiia Kütt ja Merle Kivi. Foto: erakogu

Reede õhtul kogunesid kodutütarde 15 ringkonna kuueliikmelised võistkonnad Paidesse, et osaleda teistel kodutütarde kooliolümpiamängudel. Üldkokkuvõttes saavutas Saaremaa võistkond kolmanda koha.

Saaremaad esindasid Lota Sagor ja Eva Sagor Mustjala rühmast, Kairi Rakaselg Lümanda rühmast, Kristin Rannaäär ja Margarita Kula Tornimäe rühmast ja Elena-Liis Lember KG rühmast. Juhendajatena olid kaasas Merle Kivi, Ingrid Paiste ja Tiia Kütt.

Olümpiamängud algasid uhke rongkäiguga läbi Paide linna Vallimäele. Toimus suur spordipidu, kus esinesid ka tantsijad ja lauljad. Sportlasi tervitasid kodutütarde peavanem Angelika Naris, Järva maavanem ja Paide linnapea. Seejärel heisati olümpialipp ja olümpiatule andis järvakatele üle Lota Sagor, sest esimesed kodutütarde kooliolümpiamängud toimusid Saaremaal.

Laupäevast spordipäeva alustati rõõmsas zumba-rütmis. Võistlused toimusid kahes vanusastmes: 7–12-aastased ja 13–18-aastased. Võistlusalad olid järgmised: luuatõuge, kilbijooks, noolevise, suured sussid, kaarikuralli, kepphobusejooks, ronimissein, sõudeergomeeter, tuletõrje takistusriba, jalgratta aeglussõit, vibulaskmine, hoota kaugushüpe ja viimase kodutütre jooks.

Saaremaa kodutütred võitsid kuus medalit. Lota Sagor sai hõbemedali vibulaskmises, Eva Sagor hõbeda kaarikurallis ja kuldmedali hoota kauguses, Elena-Liis Lember hõbeda nooleviskes, Kairi Rakaselg hõbeda luuatõukamises ja pronksi tuletõrje takistusrajal.

Loosi tahtel korraldab järgmised kodutütarde kooliolümpiamängud kahe aasta pärast Põlva ringkond.

Tiia Kütt

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 507 korda, sh täna 1)