Ruhnlased ei ole rahul lennukipileti hindadega

Sügisel hakkab Saare maavalitsus otsima vedajat Kuressaare–Ruhnu–Pärnu lennuliinile. Osaliselt sellega seoses on “Ruhnlase blogis” välja toodud, et praeguse seisuga on Ruhnu–Pärnu lennupileti hinnad proportsionaalselt kõrgemad kui Kihnu–Pärnu omad.

Lisaks hindadele on märgitud, et Kihnu lennuliinil on soodustused puudega inimestele olemas, kuid Ruhnu lennuliinil vastavad soodustused puuduvad. Kihnu puhul on piletimüügi tingimused kinnitanud Pärnu maavalitsus, Ruhnu puhul aga Saare maavalitsus.

Ruhnu blogi administraator Kaarel Lauk ütles, et idee koostada võrdlev tabel tuli vallavolikogu esimehe Heiki Kuke käest, kes oli uurima hakanud puuetega inimeste piletiküsimust.

Heiki Kuke sõnul öeldi maavalitsusest, et vahe Ruhnu ja Kihnu piletihindades ning soodustustes tuleneb sellest, et tegu on erinevate hangetega. Sama põhjendus toodi ka puuetega inimeste pileti soodustuse kohta, märkis Kukk.

“Selle kohta öeldi, et ei saa ja kõik, et ehk pannakse vastav punkt sisse järgmisse hankesse,” rääkis Kukk, tõdedes, et Ruhnu vald sai puuetega inimestele sooduspileti kehtestamise osas negatiivse vastuse.

Saare maavalitsuse arendusnõunik Karl Tiitson ütles, et eelmise riigihanke ajal ehk 2010. aastal tema maavalitsuses ei töötanud ega ole ka eelmise hankega tutvunud. Tiitson lisas, et uus hange kuulutatakse välja selle sügise jooksul, kuid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist ei ole veel teada antud, kui pika aja peale see tehakse.

Praegune vedaja Saksa firma Luftverkehr Friesland-Harle teenindab Ruhnu lennuliini järgmise aasta septembri lõpuni. Kuressaare–Ruhnu–Pärnu lennuliini 2014/2015. a hooaeg algab 2. oktoobril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 153 korda, sh täna 1)