Raagi film võitis Hollandi festivalil peapreemia

Saarlasest režissööri Ilmar Raagi uus film “Ma ei tule tagasi” võitis Hollandis Vlissingenis toimuval festivalil Films by the Sea peapreemia.

Dioraphte filmi- ja kirjanduspreemia nimelist auhinda annab välja hollandi ja flaami kirjanikest, näitlejatest ja filmitegijatest koosnev žürii. See on festivali ainus auhind, mille annab välja professionaalne žürii.

“Ma ei tule tagasi” on Eesti, Venemaa, Valgevene, Kasahstani ja Soome koostööna valminud film, mis on üles võetud vene keeles ja vene näitlejatega.

Hollandist tuli filmile juba kolmas auhind. Varem on filmi auhinnatud USA ühel olulisemal festivalil Tribeca’l New Yorgis (Nora Ephroni nimeline auhind, žürii äramärkimine) ja Vene arthouse-kallakuga filmifestivalil Peegel, mis on saanud nime Andrei Tarkovski samanimelise filmi järgi.

Lisaks peaauhinna pälvinud filmile “Ma ei tule tagasi” näidati Films by the Sea festivalil väljaspool võistlusprogrammi veel kahte eesti filmi: Ilmar Raagi eelmist, Saaremaal filmitud filmi “Kertu” ja Andres ja Katrin Maimiku “Kirsitubakat”. Nii “Kertu” kui ka “Ma ei tule tagasi” osutusid Vlissingenis publiku seas nii populaarseks, et festival lisas oma kavasse mõlema filmi lisaseansid suuremates saalides.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 172 korda, sh täna 1)