Politsei raudvara Toomas Vinn läks pensionile (14)

VÄLJATEENITUD PENSIONIL: Kauaaegne korrakaitsja Toomas Vinn, kes saadeti pensionile pidulikult ja heade soovidega. Foto: Kalvi Mets

VÄLJATEENITUD PENSIONIL: Kauaaegne korrakaitsja Toomas Vinn, kes saadeti pensionile pidulikult ja heade soovidega. Foto: Kalvi Mets

Reede hommikul saatsid kolleegid pärast vahetuse lõppemist väljateenitud pensionile kauaaegse Kuressaare politseijaoskonna politseiniku, vanemkonstaabel Toomas Vinni.

“Igal asjal on oma algus ja lõpp,” ütles korrakaitse ridades 1987. aastal alustanud Toomas Vinn, lisades, et lõpuks tahad ju veidike rahulikumat elu. Esimese asjana ongi tal plaanis aeg maha võtta ja lihtsalt puhata.

Vinni sõnul tuleb seda tööd teha, olgu riigikord milline tahes. “Olgu see munder punane, sinine või must, ega vahet ju pole, kuritegevus on ikka üks ja töö on see, mida tuleb teha,” rääkis Kuressaares elav ja Leisi vallas suvekodu omav mees.

Kauaaegse teenistuse jooksul on tal tulnud lahendada igasuguseid juhtumeid. “Iga päev on erinev, situatsioone palju,” sõnas ta, tähendades, et politseitöö on ka vaheldusrikas ja põnev. “Noa ees on seistud, patrulli käigus rammitud, nii et meenutamist on küll, “ muigas Vinn.

Küsimusele, kas tal on plaanis ka edaspidi, vabal ajal korra eest hoolt kanda, vastas Toomas Vinn, et ta on püüdnud kogu aeg liikluskultuuril silma peal hoida. “Olen ka oma eraautoga joobes juhte rajalt maha võtnud, kui on vaja olnud,” kinnitas ta, tähendades, et purjus juht on ju ohtlik kõigile. “Joobes juht tuleb enne maha võtta, kui ta kedagi laibaks sõidab,” rõhutas Vinn, koputades samas ka kõigi südametunnistusele, et see on iga kodaniku kohus. Ka uut korrakaitse seadust, mis lubab avalikus kohas juua, ei pea ta kaugeltki normaalseks.

Politseinikuameti valis Toomas Vinn kunagi seetõttu, et talle meeldib rahva turvalisuse eest seista. Õppinud on ta Tallinna miilitsakoolis ja Paikuse politseikoolis. Tihemetsa koolis omandas ta tehnik-mehaaniku oskused.

Kuressaare politseijaoskonna juhi, politseimajor Kaido Vahteri sõnul iseloomustavad kolleegid teda rahuliku ja heasüdamliku inimesena. “Samuti võiks tema vastutulelikkust tuua eeskujuks paljudele,” tähendas Vahter.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 507 korda, sh täna 1)