Mart Poom jäi tamme all Orissaare meeskonnale ületamatuks (3)

SUPERMEES: Orissaare meeste turmtule alla sattunud Mart Poom enda seljataha siiski ühtegi palli ei lasknud. Foto: Irina Mägi

SUPERMEES: Orissaare meeste turmtule alla sattunud Mart Poom enda seljataha siiski ühtegi palli ei lasknud. Foto: Irina Mägi

Legendaarsel Orissaare tammega staadionil mängitud kohaliku meeskonna ja Eesti jalgpalli liidu All Stars’i sõpruskohtumise võitsid tänu sinisärkide väravas suurepärast tõrjetööd teinud Mart Poomile külalised tulemusega 2 : 0.

“Uu, aa, super!” kaikus üle Orissaare staadioni, kui kohalikud mehed olid löögile saanud ja vaid Mart Poom palli teekonnale ette jäi. Nii pidi 300 pealtvaatajat oma kümmekond korda kurvastusega tõdema: “Kui vaid Poom poleks ette jäänud…”

Tõsine tööpäev

Mart Poom tunnistas pärast mängu, et oli väga raske tööpäev. “Kuu aega tagasi mängisime ekskoondislastega muusikute vastu ja see oli tänasega võrreldes ikka kerge jalutuskäik,” tõdes ta. “Vahepeal pidin tamme kasutama, et sääremarja venitada, lihased läksid päris valusaks, sest paar matsu sain ka ja oli kõva lahing.”

Mäng algas kohe hoogsalt ja mõlemapoolsete rünnakutega. Väljakule hea motivatsiooniga jooksnud Orissaare mehed olid täis tahtmist värav kirja saada, sest kes siis ei tahaks kodurahva ees Mart Poomile endale palli selja taha lüüa.

Orissaare meeskonna treener Andre Kuntsel märkis, et Mart Poomi üle mängida ei õnnestunud, kuigi meestel oli motivatsioon suur. “Aga nagu näha, on mees veel ikka hiilgavas vormis ja ega siin võimalusi olnud,” lausus treener.

Nii sai legendaarne Eesti koondise väravavaht üsna kiirelt naha märjaks. “Neil oli muidugi eesmärk võita,” rääkis Mart Poom. “Meil oli endisi koondislasi küll ja eks nad tahtsid näidata, et oskavad oma ühte lisamängijat tamme ära kasutada. Aga õnneks oli puu täna erapooletu.”

Vaheajal jäi koondislaste pingil üle tõdeda, et Mart on hästi vastu pidanud, aga ju ta seisab väravas veel. “Las ma puhkan ka natuke,” arvas Poom selle peale.

Samal ajal räägiti Orissaare pingil: “Pole, pole, 45 minti veel, teeme ära, hoiame tempot ja lööme peale. Neil pole vahetusi ja küll mehed väsivad. Aga oleks võinud Poomile ikka ühe ära lüüa.”

Teisel poolajal jätkasid kohalikud mehed üritamist. “Nii tihedat tööpäeva pole Mardil olnudki,” tõdes All Starsi treener Aivar Pohlak pärast väravavahi järjekordset õnnestunud hiilgetõrjet.

Päris mitmel korral sekkus väljakuperemeeste poolel mängu legendaarne tamm, võttes maha All Starsi meeste pikki palle ja trahvilööke. Väljakuperemeestega sujus legendaarsel puul koostöö paremini. “Selles puus on tõeline Orissaare veri,” tõdes koos lapselapsega mängule kaasa elama tulnud hallipäine vanaisa.

“Tea, kas on kunagi nii julget meest, kes selle puu julgeks maha saagida,” toetas teda naabrimees, kes meenutas, et on ka ise noorena palli vastu seda tamme löönud.

Andre Kuntsel tõdes, et Orissaare meestel sujus koostöö tammega paremini. “Neil on muus osas kogemusi ja oskusi rohkem, aga tammega oleme meie rohkem sina peal,” nentis ta.

Võõrustajatel pea püsti

Ometi tõid mängu lõpplahenduse koondislaste kogemused ja nii lõi Marko Lelov 53. minutil seisuks 1 : 0 ja 74. minutil 2 : 0. Lõpus väravavahi punase kaardi tõttu vähemusse jäänud väljakuperemeeste ponnistused vähemalt auvärav lüüa ei kandnud vilja.

Vaatamata kaotusele tunnistas Andre Kuntsel: “Mängude mäng meie ajaloos. Häbeneda pole midagi, sest andsime väärilise lahingu ning pealtvaatajad said hea emotsiooni. Poiste näod on rõõmsad ja kaotuse pärast keegi kurb küll ei ole.”

Mart Poomi sõnul ei mäleta ta, millal enne on pidanud niipalju tõrjeid tegema. “Aga emotsioon on hea,” lausus väravavaht. “Olin esimest korda siin ja nägin selle kuulsa tamme ära. Nüüd saan välismaal käies öelda, et olen mänginud väljakul, kus tamm on keset platsi, ja see on erakordne. Tamm peab siia jääma, see on selle staadioni firmamärk.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 494 korda, sh täna 1)