Jahimeeste rajakaamera jäädvustas hunti (9)

Jahimeeste rajakaamera jäädvustas huntiKärla jahimehed avaldasid eile oma blogis pilte eile öösel rajakaamera vaatevälja jäänud hundist või huntidest. Jahimehed loodavad, et “ka keskkonnaametnikud meie blogi vaatavad ja peagi meile taas paar hundiküttimise luba saadavad”.

Jahimeeste blogi teatel leidis pildid eile hommikul oma rajakaamerast Margus Mäeorg ja need on ehtne tõestus, et hundiprobleem on jätkuvalt üleval. “Kõik teated ja pildid huntidest või hundijälgedest on oodatud, sest teisiti me nende arvukust tõestada ei suuda,” on blogis kirjas.

Blogis teatatakse ka, et kuna salvestiste ajavahe on 20 minutit, võib tegu olla erinevate isenditega.

Eelmisel nädalal realiseeris Lümanda jahiseltsi liige Martin Leedo Paadla lahe ääres kaks hundilaskmise luba, mis keskkonnaamet oli välja andnud täpselt nädal aega varem. Amet põhjendas väljaspool jahihooaega loa andmist sellega, et Lümandas olid hundid aprillist augusti lõpuni korduvalt lambaid rünnanud. Murti 48 ja vigastati 42 lammast. Kokku on hundid sel aastal Saare maakonnas murdnud vähemalt 64 lammast.

Keskkonnaameti metsanduse juhtivspetsialist Roland Rüütli ütles eelmisel nädalal, et uute lubade andmine sõltub sellest, kui palju murdmisi veel aset leiab. Ka ei ole veel määratud 1. novembril algava jahihooaja küttimismaht, mille kinnitab suurkiskjate kaitse ja ohjeldamise töörühm.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 382 korda, sh täna 1)