Rein Jakobson, 79-aastane vangivalvur

VANUS EI LOE: “Ju see noorpõlves tehtud talutöö andis nii kõva põhja, et siiamaani jagub,” põhjendab Rein Jakobson, mis annab talle jõudu veel ligemale 80-selt vangivalvurina vastu pidada. Lisaks veel nooruses tehtud sport ja kalapüük. Foto: Irina Mägi

VANUS EI LOE: “Ju see noorpõlves tehtud talutöö andis nii kõva põhja, et siiamaani jagub,” põhjendab Rein Jakobson, mis annab talle jõudu veel ligemale 80-selt vangivalvurina vastu pidada. Lisaks veel nooruses tehtud sport ja kalapüük. Foto: Irina Mägi

Kuressaarlane Rein Jakobson teeb silmad ette ka temast kaks või kolm korda noorematele meestele. Nooruses maal mehaanikuna töötanud, kalurina ekvaatori ületanud ja hiljem Eesti Vabariigi piirivalvet üles ehitanud Jakobson on vanusele vaatamata ametis Kuressaare arestikambri valvurina. Aga laseme mehel endal rääkida.

Sündinud olen Tartu linnas 26. augustil 1935. aastal. Väiketalupidajatest vanemad elasid 15 kilomeetrit linnast Jõgeva poole Saadjärve ääres. Algkoolis käisin kohalikes koolides: algul Orges, aga see põles sõja ajal maha, siis Kukulinnas.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 570 korda, sh täna 1)