Ruhnlased ei suuda koolimaja osas kokku leppida (3)

Ruhnu vallavolikogu esimees Heiki Kukk nentis, et vallas on jätkuvalt mitmeid erinevaid arusaamu: “Kes tahab uut koolimaja, kes tahab uut võimlat, kes vana renoveerida.”

Kukk ütles Saarte Häälele, et volikogu püüab nüüd aru saada, mida rahvas üldse tahab. “Nüüd on uus vallavanem ja uus võim ehk siis nüüd peab selguma, kas ja kuidas me edasi läheme,” nentis Kukk. “Praegusel ajal meil koolimaja – ütleme otse välja – tegelikult puudub.”

Kukk lisas, et oleks vaja spetsialistide hinnanguid, kes ütleksid ka, kui suureks kujuneksid uute rajatiste ülalpidamiskulud ja kas näiteks vana koolimaja renoveerimine oleks mõttekas.

Ruhnu vallavanem Jaan Urvet ütles, et esmaspäeval toimub haridus- ja teadusministeeriumis kohtumine, kus arutatakse erinevaid võimalusi. Urvet sõnas, et praegu nähakse ideaalis terviklahendusi, kuid nentis, et kool oleks huvitatud kas või mõnestki tänapäevasest klassiruumist.

“Kõik sõltub riigieelarve võimalustest, sest vallal ei ole sellist raha,” selgitas Urvet.

Ka Ruhnu vallavolikogu istungil räägiti taas kooli problemaatilisest olukorrast. Sel korral pakkus kõneainet õpetajate ja lastevanemate pöördumine volikogu poole, mille edastas põhikooli direktor Kristel Lauk. Pöördumises sooviti kaasaegse võimla ehitamist.

Heiki Kuke meelest tuleks esmajärgus keskenduda uue koolimaja ehitamisele ja seejärel võimlale.

Ruhnu kooli direktor Kristel Lauk ütles Saarte Häälele, et praegu oleks plaanis ikkagi uue koolimaja ehitamine. “Tegevus käibki selle raha leidmiseks,” lisas Lauk. Ta märkis, et praegu koolil sportimisvõimalused puuduvad, pole ka pesemisruume ja puudust tuntakse suurest saalist. Viimase küsimuse lahendaks spordisaali ehitamine.

Ruhnu põhikoolis käib üksteist last. Tunnid toimuvad pastoraadihoones ja klassiruume on seal neli. “Tegelikult kasutame mitu korda nädala jooksul ka söögiruumi,” märkis Kristel Lauk, et alati ei mahuta klassidesse ära. Koolis töötab seitse õpetajat, neist täiskoormusega neli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 211 korda, sh täna 1)