Orissaare kavatseb aleviku kolemaja müügile panna (5)

LÄHEB MÜÜKI: Orissaare vallavanem Vello Runthal valmistab ette Sadama tn 4 kolemaja müükipanekut. Foto: Elina Kalm

LÄHEB MÜÜKI: Orissaare vallavanem Vello Runthal valmistab ette Sadama tn 4 kolemaja müükipanekut. Foto: Elina Kalm

Eile tutvustas Orissaare vallavanem Vello Runthal vallavolikogule mõtet majalobudik, mis asub alevikus Sadama tänaval, müüki panna.

“Müüksime selle krundi maha, kuna me ei leia sellele rakendust,” ütles Vello Runthal. “Iseenesest on see ju magus koht, müüksime sisuliselt mereäärset krunti, millel seisab lobudik, kus keegi elada ei saa.”

Juba kaks aastat tagasi kirjutas Saarte Hääl sellest, et see Orissaare kolemaja kaob. Kuid seni ei ole seda lobudikku veel maha lammutatud, sest vallavalitsus ei taha lammutustööde peale raha kulutada ja jätaks need uuele omanikule.

Seni ei ole keegi peale kinnisvarafirmade Sadama 4 maja vastu huvi tundnud. Elanikud kolisid majast välja juba rohkem kui aasta tagasi. Aeg-ajalt korraldavad pritsumehed majas õppusi, harjutavad näiteks suitsusukeldumist.

Vallavanema sõnul on vallavalitsuselt tihti küsimas käidud, mis sellest majast saab. On ka öeldud, et miks pidid elanikud siis välja kolima, kui majaga niikuinii midagi ette ei võeta. “Aga see on valla maja, ja kui elanikega oleks maja ohtliku seisukorra tõttu midagi juhtunud, siis oleks ju meie vastutanud,” märkis Runthal.

Seda, kas majale ka ostjaid leiduda võiks, ei osanud vallavanem veel prognoosida.

Sama krundi peal on juba aastaid olnud ka naabermaja kuurid, mis krundi müümise korral maha lõhkuda tuleb. Naabermaja, Sadama 2 elanike sõnul on nad sellest teadlikud. “Kuid meile peaks siis uued kuurid ehitama,” märgiti, kuna Sadama 2 majas on kõik korterid ahjuküttega ja inimestel on ju vaja kusagil oma talvepuid hoida.

Sama küsimus tekkis eile ka vallavolikogu esimehel Marili Niitsul, kelle arvates peab vald naabermaja elanike soovidega arvestama. Ühe võimalusena pakkus Niits välja näiteks piiride nihutamise, samuti tekib juhul, kui sadama 4 saab uue omaniku, küsimus parklast väljasõiduga. Ka see tee jääb kolemaja krundi piiride sisse.

Vallavolikogu järgmisel istungil tuleb Sadama 4 müük uuesti arutusele. Siis juba selleks, et kinnitada otsus maja enampakkumisele paneku kohta. Selle krundi suurus on 1530 ruutmeetrit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 903 korda, sh täna 1)