Suvi pole veel läbi

Eile külastas Saaremaad selle suve viimane ristluslaev, pardal 656 turisti. Kokku külastas Saaremaad aga tänavu rohkem kruiisituriste kui eales varem – 7593.

Tundub aga, et mitte üksnes Saaremaa ehk Mustjala sadama kaudu mõneks tunniks saarele toodud turistidega pole selleks aastaks lõpp. Kõrvalolevas arvamusloos leiab soomlane Otso Kantokorpi, et kuu vahetusega on saar otsekui sulgunud ja jäetud ainult talle kolamiseks. Tegelikult ei ole suvi veel läbi ning kes igatseb suuremat privaatsust ja võimalust saarega omal käel tutvuda, nagu ka soome ajakirjanik Kantokorpi, sellele ongi praegu küllap mõnusaim aeg.

Aga miks ainult turistide jaoks? Tegelikult võiksid ilusatest suvelõpu või sügise alguse ilmadest võtta viimast ka saarlased ise. Saarel on kindlasti kohti, kuhu me pole ka ise varem sattunud, mis väärivad aga kindlasti avastamist.

Pole siiski läbi veel ka turismiaasta. Ees ootab Saaremaa ralli ja rahvusooperi Estonia operetifestival. On need nüüd rohkem mõeldud külalistele või meile endile, võta kinni. Igal juhul on, mida oodata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 178 korda, sh täna 1)