Kaarma lubab Lümandal laenu võtta (14)

Vastavalt ühinemislepingule peavad Kaarma ja Kärla valla volikogu andma Lümanda vallale loa, et Lümanda saaks võtta laenu PRIA-le 90 000-eurose nõude tasumiseks. Kaarma volikogu selle loa eile ka pikema aruteluta andis, Kärla vallavolikogu tuleb kokku esmaspäeval.

Lümanda vallavolikogu on ise laenu võtmise soovi kinnitanud. “Otsustati laenu võtta, sest pangalaenu intress on oluliselt odavam kui PRIA viivised ja intressid,” ütles Saarte Häälele Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson.

Kaarma volikogus eelnõud tutvustanud vallasekretär Andrus Lulla tõi Lümanda pöördumisest välja sama põhjenduse.

Kaarma volikogu esimees Urmas Lehtsalu kinnitas volinikele, et kui jätkuvates kohtuvaidlustes peaks Lümanda PRIA vastu siiski kaotajaks jääma ja makstud raha tagasi ei saa, siis võetakse summad juba ühendvalla eelarve selle rea pealt, kus on kirjas praeguse Lümanda valla investeeringud. Volinik Tarvo Pihlase küsimuse peale, kas see nõue on viimane või võib neid veel tulla, keegi otsest vastust anda ei osanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 650 korda, sh täna 1)