John Kaju purjetas end Euroopa meistrivõistlustel kaheksandaks

2.–7. septembril peeti Horvaatias Viganjis purjelaua Formula klassi Euroopa meistrivõistlused, kus John Kaju sai kaheksanda koha.

John Kaju ütles, et kuigi Viganj on tuntud oma termotuulte poolest, siis esimesed neli võistluspäeva kulusid tuule ootamisele. Kuna harjumatu sudu kattis päris suurt regiooni, polnud kolme päeva jooksul isegi lootust, et tuult oleks üle 2 m/s.
Neljandal päeval tekkis õhtupoole vaikne tuuleke, kuid sellest ei piisanud võistlussõitude korraldamiseks. Viimasel päeval olid tingimused lõpuks ideaalsed ja sõideti maksimaalselt lubatud viis sõitu.

“Enesetunne enne sõite oli päris hea, kuna parimate sõitjatega võrreldes oli mul kiirus päris sarnane,” ütles John Kaju, lisades, et kuna ta pole varem selles kohas võistelnud, siis oli esialgu päris keeruline ja üllatusi jagus. Aga mida sõit edasi, seda kindlamalt ta end tundis. “Kuigi tulemused polnud päris nii head, kui oleksin soovinud, olin kogu aeg peagrupis.”

Viimase sõidu ajal muutis tuul veidi suunda ning tänu sellele oli tuult üle kogu võistlusala, mis tegi sõidu palju lihtsamaks. John Kaju suutis terve sõidu teise koha pärast võidelda eelmisel aastal maailmameistriks tulnud hollandlasega. Lõpuks pidi saarlane leppima kolmanda kohaga, kuid tegu on siiski tema parima sõiduga tiitlivõistlustel.

Oma kaheksanda kohaga John Kaju päris rahule ei jäänud, ta oleks oodanud siiski veidi paremat lõppkohta. “Hea meel on aga selle üle, et suutsin hoida head kiirust ja selle tõttu ma kohti ei kaotanud, pigem vajab taktikapool järeleaitamist,” võttis ta võistluse kokku.

Noorte arvestuses saavutas Tristen Erik Kivi (Saaremaa surfiklubi) üldarvestuses 45-nda ja noortest 5. koha. Võistlustele oli registreerunud 60 võistlejat 19 riigist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)