Õena töötamine peab olema kutsumus (2)

KAS VERERÕHK ON NORMIS? Vilma Vahemäe vererõhku mõõdab vastutav õde Hille Saar. Foto: Irina Mägi

KAS VERERÕHK ON NORMIS? Vilma Vahemäe vererõhku mõõdab vastutav õde Hille Saar. Foto: Irina Mägi

Vastutada mitmekümne patsiendi heaolu eest, suhelda haigete ja nende lähedastega, teha meeskonnatööd arstide ja põetajatega, täita kuhjaga pabereid ja veeta tunde arvuti taga, et sisestada patsientidega tehtud toimingud meditsiiniandmebaasidesse – õeamet ei ole sugugi kergete killast. “See peab olema kutsumus, muudmoodi ei saagi,” leiavad Kuressaare haiglas töötavad Annely Õun, Aile Vellamäe, Hille Saar ja Mari-Liis Aus.

Kuigi Annely Õun on haigla õendusjuht, Aile Vellamäe ambulatoorse ravi ja diagnostika ülemõde, Hille Saar õendushoolduskeskuse vastutav õde ning Mari-Liis Aus kirurgiakliiniku vastutav ämmaemand, töötavad kõik ka õena.

Nimelt on Õun oma erialalt lasteõde, Vellamäe teeb lisaks põhitööle patsientidele kardiograafiat ja sonograafiat, Saar on sisehaiguste õde, Aus võib aga oma kutse tõttu tegutseda ka lastetoas ja pereõena.

“Meil kõigil tuleb oma töö raames täita erinevaid rolle,” resümeerib Annely Õun.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 973 korda, sh täna 1)