Kas Rappija Jacki isik on kindlaks tehtud?

LEITUD KURITEOPAIGAL: Russel Edwards näitab õlarätti, mille ta ostis 2007. aastal. Tema sõnul leiti rätt 30. septembril 1888 mõrvapaigast. Sellelt avastatud DNA on oluline tõendusmaterjal. Foto: Dailymail.co.uk

LEITUD KURITEOPAIGAL: Russel Edwards näitab õlarätti, mille ta ostis 2007. aastal. Tema sõnul leiti rätt 30. septembril 1888 mõrvapaigast. Sellelt avastatud DNA on oluline tõendusmaterjal. Foto: Dailymail.co.uk

Lõppeva nädala kõige sensatsioonilisem uudis saabus Inglismaalt. Briti tabloid The Daily Mail kirjutas, et 126 aastat hiljem õnnestus tänu DNA-analüüsile kindlaks teha isik, kes XIX sajandi lõpus pani Londonis toime õudustäratavaid sarimõrvu.

Rappija Jacki isiku võimaldas kindlaks teha ühe tema ohvri õlarätilt leitud DNA, väidab The Daily Mailis ilmunud artikli autor Russel Edwards. Ta kirjutab, et Londoni kurikuulus mõrtsukas oli tegelikult habemeajaja Aaron Kosminski, kes omal ajal osutus koguni üheks kahtlusaluseks, kuid veenvate süütõendite puudumise tõttu oli Scotland Yard sunnitud ta peagi vabastama.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 208 korda, sh täna 1)